Záhadné miesta na Slovensku

Záhadné miesta na Slovensku

Každý z nás sa aspoň raz za život stretol s niečím, čo si dodnes nevie vysvetliť. Záhady v nás podnecujú strach z neznámeho, ale aj zvedavosť. V Príbehu na týždeň sa vyberieme spoznávať tajomné miesta na Slovensku. Sprievodkyňou bude Marianna Kovácsová:

Záhadné miesta na Slovensku 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To inde nevidíš!" - napísal o ňom Andrej Kmeť. Tiahne sa cez Slovensko až do Maďarska a archeológovia mu dali prezývku Stredoeurópsky čínsky múr. Poznáme ho aj pod názvami Spečený val alebo Fossa Giganteum, teda val obrov. Je 60 kilometrov dlhý, 16 metrov široký a 8 metrov vysoký.  Marianna Kovácsová sa tam vybrala spolu s turistom Martinom a pri prvom pohľade bola mierne zaskočená.

Záhadné miesta na Slovensku 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bermudský trojuholník v Atlantickom oceáne a naše pohorie Tribeč vraj majú niečo spoločné. Sú svedkami záhadných udalostí. Na toto miesto sa vybrala aj Marianna Kovácsová spolu s turistom Martinom.

Záhadné miesta na Slovensku 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V 80. rokoch 20. storočia sa po odstrele horniny v kameňolome vykotúľali pravidelné okrúhle gule s priemerom od 30 cm - do 3 m. Tak sa objavil prírodný úkaz, ktorý je svetovým unikátom. V putovaní za miestami opradenými záhadami dnes mierime na Kysuce s Mariannou Kovácsovou.

Záhadné miesta na Slovensku 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našom príbehu sme prešli tajomstvami opradené miesta Slovenska. Začali sme na Sitne, končiť budeme v Tatrách, na mieste, ktoré nevieme nájsť. Mesačná jaskyňa by sa mala podľa svedectva nachádzať kdesi v tatranských horách. Pokračuje Marianna Kovácsová:

Záhadné miesta na Slovensku 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 

Autor: Marianna Kovácsová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame