Začína sa nový "covidový" školský rok

Začína sa nový "covidový" školský rok

Aj keď deti majú ešte niekoľko hodín prázdniny, v školách sa už pracuje. Chystá sa nový školský rok. Lenka Dzobová navštívila Základnú školu na Jelenej ulici v Bratislave. Prejdeme ju spolu s ňou, ale najprv dezinfekcia a rúško. Nový školský folklór pre prichádzajúce obdobie - nová školská povinnosť.

Začína sa nový (covidový) školský rok 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

2. septembra sa opäť otvárajú školy, čo sa ale nezaobíde bez rôznych opatrení. Druhá polovica uplynulého školského roka priniesla pre pandémiu niečo, čo sme tu ešte v takej miere nemali. Dištančné vzdelávanie na diaľku. Obzrime sa za týmto obdobím spolu s Lenkou Dzobovou.

Začína sa nový (covidový) školský rok 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnes sa začal nový školský rok. Bude iný aj na Základnej škole Milana Rastislava Štefánika v Lučenci. Marianna Kovácsová bola na porade so zamestnancami školy, ktorú zvolala pani riaditeľka Gabriela Aláčová. Dolaďovali sa posledné detaily prípravy.

Začína sa nový (covidový) školský rok 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Začína sa školský rok. Iný ako tie predošlé. Školy musia dodržiavať mnohé pravidlá a to, čo je niekde bezproblémové, môže byť pre školu s takmer 100% marginalizovanou skupinou žiakov problém. Mária Petríková navštívila základnú školu Kukučínova vo Vranove nad Topľou, kde sa stretla s riaditeľom Martinom Babiakom.

Začína sa nový (covidový) školský rok 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V predchádzajúcich dieloch príbehu o novom školskom roku, ktorý získal aj prívlastok covidový, sme sa boli pozrieť na základných školách. Dnes sa vyberieme k stredoškolákom. Blaženu Bóoczovú nasmerovali z vrátnice Strednej dopravnej školy priemyselnej v Trnave priamo na koberček, k riaditeľovi Petrovi Papíkovi. Asi by nikomu nenapadlo, že na pracovnom stole má okrem bežných vecí aj semafor.

Začína sa nový (covidový) školský rok 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autor: Rádio Slovensko; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame