Po Európe na 46 ročnom motocykli

Po Európe na 46 ročnom motocykli

Väčšina cestovateľov putuje po svete, aby spoznávali iné krajiny, no sú aj takí, pre ktorých je cieľom samotná cesta. A práve do tejto skupiny patrí aj Rudolf Tisovský. Jeho obľúbeným dopravným prostriedkom je totiž motocykel Jawa 50 z roku 1972 – známy z čias socializmu ako Pionier. A práve na ňom prešiel najskôr 2500 a potom ďalších 6000 kilometrov po Európe. Ako povedal Eve Vasilovej, chcelo to aj nejaké úpravy: 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po Európe na 46 ročnej motorke Pionier – takýto štýl cestovania sľubuje naozaj kuriózne zážitky a práve o nich nám dnes rozpráva Rudolf Tisovský. V roku 2016 takto prešiel najskôr 4 krajiny za 6 dní a potom 14 krajín za 20 dní. Jedným z jeho cieľom bolo previezť sa po ceste, ktorú nazvali ako najkrajšiu na jazdenie. Viac aj o tom porozprával Eve Vasilovej.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas tohto leta  však Rudolf Tisovský plánuje 2 mesiace cestovať po Tadžikistane, Kirkizsku a ďalších krajinách v tejto oblasti a na svojom Pionieri chce tentoraz prekonať výšku 4 600 metrov nad morom. Tak držme palce, aby sa  mu to podarilo.

Galéria

Neosvetlený tunel Rumunsko z druhej strany.JPG defekt v poľsku.JPG Branderburgská brána slovák s hracou skrinkou .JPG Jazda v piesku.JPG nabalený pionier 2.JPG Dnešná verzia upraveného pioniera 2.jpg Nice_stredozemné more.JPG Niekde vo švajčiarsku.JPG poliaci vo vojenskom múzeu.JPG Pionier prvý krát pri mori.JPG Pneumatika sa rozpadá.JPG Porucha motora v Taliansku.JPG Spanie na amfiteátri Janov.JPG Taliansko_značke pre celú dedinu.JPG Stúpanie na Stellvio.JPG Transalpina_Rumunsko.JPG Transfagarasan_asfaltová špageta hodená do hôr.JPG Transfagarasan_stúpanie do hôr.JPG trasa eurotrip.JPG Transfagarasan_vodopád.JPG Stúpanie na stellvio, zákruta č. 28.JPG zákruta č.8.JPG Viaduct Millau a ja 2.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Rudolf Tisovský

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame