Keňa – v najväčšom slume Kibera

Keňa – v najväčšom slume Kibera

Hoci africkú Keňu navštívilo už mnoho našich turistov a cestovateľov, zrejme nikto z nich sa nevybral do Kibery. Tento obrovský slum sa nachádza na okraji hlavného mesta Nairobi a práve tam pôsobí slovenská nadácia Integra. Pravidelne tam chodieva aj koordinátorka humanitárnej pomoci Ivana Čorbová, a tak veľmi dobre pozná pomery, v ktorých tam ľudia žijú. Porozprávala o tom Eve Vasilovej:

Keňa – v najväčšom slume Kibera 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O živote v najväčšom keňskom slume Kibera nám dnes rozpráva Ivana Čorbová z nadácie Integra, ktorá tam pôsobí vo viacerých projektoch. Podporuje napríklad vzdelávanie detí v tejto chudobnej štvrti na okraji Nairobi. Ako tam školstvo funguje, porozprávala Eve Vasilovej:

Keňa – v najväčšom slume Kibera 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenská nadácia Integra pomáha vo viacerých krajinách Afriky a svoje projekty má aj v Keni. O pomoci ľuďom v slume Kibera v Nairobi nám dnes rozpráva Ivana Čorbová, ktorá túto oblasť navštívila aj nedávno - vo februári. Evu Vasilovú zaujímalo, či tam už bolo cítiť hrozbu koronavírusu.

Keňa – v najväčšom slume Kibera 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

Bezne jesle v Kibere .jpg Deti v našej škole obeduju .jpg Deti v škole jedia Ugali a Sukuma wiki .jpg Kibera .jpg Deti v škole jedia Ugali a Sukuma wiki 2.jpg Dievčatko v Kibere .jpg Kibera kanal 3.jpg Kibera kanal 2.jpg Kibera kanal a odpadky.jpg Kibera uličky, domy2.jpg Kibera uličky, domy.jpg Kibery domy.jpg Krajčírska dielna podporena Integrou a Slovak Aid 3.jpg Krajčírska dielna podporena Integrou a Slovak Aid 2.jpg Krajčírska dielna podporena Integrou a Slovak Aid .jpg Odpadky v Kibere .jpg Ulice v Kibere .jpg Ugali .jpg Uličky v kibere .jpg Rodina v Kibere .jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Nadácia Integra

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame