Francúzska Polynézia a Mexiko – ochrana žralokov

Francúzska Polynézia a Mexiko – ochrana žralokov

Dnes našim cieľom nebude jedna krajina, ale viaceré oblasti, kde žijú žraloky. Práve na ich ochranu sa zameriava Slovenka Lucia Baranová, ktorá založila aj vlastnú medzinárodnú organizáciu. Pôsobí vo Francúzskej Polynézii, v Mexiku, na Kube a ostrovoch Tonga, kde robí výchovné expedície pre ľudí, ktorí chcú vedieť viac o živote žralokov. Porozprávala o tom Eve Vasilovej:

Francúzska Polynézia a Mexiko – ochrana žralokov 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bluereligion - to je medzinárodná organizácia na ochranu žralokov a oceánov, ktorú pred dvoma rokmi založila Lucia Baranová. Dnes nám rozpráva o svojich aktivitách v rôznych krajinách a jednou z nich je Mexiko. Tam sa snaží dosiahnuť, aby rybári žralokov nelovili.

Francúzska Polynézia a Mexiko – ochrana žralokov 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O svojich zážitkoch a skúsenostiach najmä z Francúzskej Polynézie a Mexika nám dnes rozpráva Lucia Baranová. Aj v týchto krajinách totiž organizuje rôzne aktivity na ochranu a záchranu žralokov. Evu Vasilovú však zaujímalo, ktoré sú pre ňu najobľúbenejšie miesta aj na oddych:

Francúzska Polynézia a Mexiko – ochrana žralokov 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 

Galéria

Fakarava dedinka .jpg Fakarava dedinka.jpg FRpoly Fakarava dedinka .jpg FR poly Fakarava.jpg DSC_8718.jpg mexico CABO PULMO.jpg raje mexico.JPG velryba.jpg bhms.jpg freedive.JPG ja zralok mexico.jpg ja zraloky.jpg Ja - Tiger .jpg
Autorka: E. Vasilová; Foto: Lucia Baranová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame