Naši a svetoví: Peter Šutovský

Naši a svetoví: Peter Šutovský

Je  profesorom zootechniky, ale zároveň aj gynekológie. Na konte má množstvo svetových vrátane amerických patentov, ktoré riešia neplodnosť u zvierat  ale aj u ľudí. Profesor Peter Šutovský, reprodukčný biológ  na   University of Missouri, v americkom meste Columbia. Mimochodom  je to najstaršia univerzita na západ od rieky Mississippi. V Amerike je už takmer 25 rokov, ale do rodného Beckova chodí  rád a často. Tentoraz prišiel len na skok ale našiel si čas stretnúť sa s Ľubicou Hargašovou. 

Naši a svetoví: Peter Šutovský - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kto by to povedal,  že láska k motýľom  nasmeruje  mladého muža z Beckova až k reprodukčnej biológii. A dnes  si výsledky výskumu  profesora Petra Šutovského a jeho tímu z University of Missouri v americkom meste Columbia  cení celý svet.

Naši a svetoví: Peter Šutovský - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už takmer dvadsaťpäť  rokov sú druhým domovom profesora Petra  Šutovského  Spojené štáty americké. Pred sedemnástimi rokmi mu vytvorila vynikajúce pracovné podmienky na výskum prestížna univerzita v meste Columbia, ktorá je preslávená poľnohospodárskym a biologickým výskumom. Jej hodnota sa ešte viac zvýšila aj vďaka americkým ale aj svetovým patentom prof. Šutovského. Sú tam radi, že ho majú. A čo on? Nevymenil by? Aj to chcela vedieť pri osobnom stretnutí  v príjemnej kaviarni priamo pod beckovským hradom Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Peter Šutovský - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Profesor Peter Šutovský, autor mnohých svetových a amerických patentov,  vynikajúci vedec, držiteľ mnohých  prestížnych cien, ale predovšetkým mimoriadne pozitívne naladený muž. Rád chodí po svete s otvorenými očami. Bol dnes našim hosťom  v cykle, v ktorom už siedmy rok  predstavujeme úspešných našincov vo svete.  A profesor Šutovský patri medzi nich.

Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: archív PŠ

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame