Naši a svetoví: Jarka Spanring

Naši a svetoví: Jarka Spanring

Vždy vedela, že raz bude pracovať v cestovnom ruchu, ale netušila, že jej poznatky a nápady budú pomáhať najmä susedom. Rodená Jaroslava, ale všetci ju poznajú pod menom Jarka Spanring (Španring) je poradkyňou pre cestovný ruch a poľnohospodárstvo v rakúskom parlamente. Štíhla, nežná blondínka prišla s manželom a s deťmi navštíviť rodičov a našla si čas  aj stretnúť sa s Ľubicou Hargašovou. 

Naši a svetoví: Jarka Spanring - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pre Jarku Spanring, bol cestovný ruch od malička veľkou srdcovkou,  vďaka vedomostiam  o ňom a znalosti cudzích jazykov sa  pred piatimi rokmi stala poradkyňou v rakúskom parlamente. A nielen pre turistiku, ale aj pre poľnohospodárstvo. Odkiaľ prišla inšpirácia pre oblasť, ktorú nikdy neštudovala? Aj to chcela vedieť Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Jarka Spanring - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jarka Spanring, jediná Slovenska v rakúskom parlamente sa k do tejto krajiny nechtiac dostala ešte ako školáčka. Ľubica Hargašová zistila, že to nemali v pláne ani jej rodičia. Bola to náhoda, ktorá jej neskôr poriadne zasiahla do života.

Naši a svetoví: Jarka Spanring - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jarka Spanring, by v budúcnosti mohla častejšie inšpirovať aj  náš parlament, ako riešiť problémy v cestovnom ruchu, aj v poľnohospodárstve. Keď sa darí presadiť jej nápady u susedov, mohli by sa aj u nás. Snaha je, len treba chcieť.

Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: archív JS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame