Naši a svetoví: Martin Takáč

Naši a svetoví: Martin Takáč

Martin Takáč, mladý výskumník , odborník na veľké dáta a umelú inteligenciu, už niekoľko rokov pôsobí v USA. V lete bol  hosťom letnej vedeckej kaviarne, ktorú organizuje Centrum vedy a techniky v Bratislave. Do  budovy rozhlasovej pyramídy prišiel priamo z rodnej dediny Čechy, neďaleko Nových Zámkov, aby sa stretol s Ľubicou Hargašovou.

Naši a svetoví: Martin Takáč 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Mladý vedec Martin Takáč sa vo svojej výskumnej práci na univerzite v americkom meste Bethlehem zameriava  aj na umelú inteligenciu a jej  budúce využitie v logistike, inžinierskych stavbách, v kvantovej chémii a v  medicíne. Viac už Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Martin Takáč 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pedagóg a výskumník Martin Takáč prišiel do Bratislavy  aj so sympatickou manželkou Máriou a dvomi deťmi - sedemročným Martinom a dvojročnou dcérou Soničkou. Nezdržali sa dlho, mali v meste iné plány, ale aj to však stačilo Ľubici Hargašovej trochu si s ňou poklebetiť.

Naši a svetoví: Martin Takáč 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Martin Takáč je  dobrý vo výskume aj v pedagogickej práci. V tomto roku mu na domovskej univerzite dali cenu za excelentnosť v oblasti vzdelávania.

Autorka: Ľubica Hargašová, Foto: archív MT

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame