Ako si nájsť správne povolanie

Ako si nájsť správne povolanie

Čím chceš byť keď vyrastieš? Deti s odpoveďou zvyčajne nemajú problém. S pribúdajúcimi rokmi to už býva tažšie. Klára Grausová sa pokúsi ťažké rozhodovanie uľahčiť. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Máte chuť dať v práci výpoveď a začať sa živiť niečím úplne iným? Zahodiť kariéru, skúsenosti, vychodené chodníčky a začať zase od nuly ale nie je jednoduché. Niekedy je to však to najlepšie, čo môže človek pre seba spraviť. Slovo má Klára Grausová.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme v našom seriáli o zmene povolania hovorili aj o tom, že spúšťačom môže byť aj zmena životnej situácie. Napríklad materská dovolenka. Redaktorka Klára Grausová sa rozprávala s mamičkami, ktoré si to vyskúšali na vlastnej koži. Svoj príbeh takto opisuje Tamara Gončarová.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nájsť to pravé zamestnanie znamená absolvovať niekedy aj desiatky pracovných pohovorov. Ako sa na ne správne pripraviť  - pýtala sa Klára Grausová.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň hľadáme prácu - alebo lepšiu prácu - a pri tom sa môžeme stretnúť aj s pohovorom v cudzom jazyku. Prím hrá samozrejme angličtina...Klára Grausová zisťovala, ako sa pripraviť na takýto pracovný pohovor a začneme skúsenosťami absolventov vysokých škôl

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tak nech sa darí - a hlavne v zdraví - takto premostíme k téme, ktorá je pred nami...už od pondelka sa budeme liečiť z nádchy, teploty, bolesti hlavy - porovnáme si recepty starých materí s dnešnou lekárskou vedou - akú domácu liečbu môžeme využiť, čo naozaj zaberá....

Autorka: Klára Grausová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame