Zdravá chrbtica

Zdravá chrbtica

Je našou oporou, ale vie nás aj poriadne potrápiť. Chrbtica bude témou tohto týždňového seriálu. Príkladom zdravého sedenia, ležania, či státia sú práve najmenšie deti. No už v tomto veku môžu získať nesprávne návyky a zarobiť si na problémy v budúcnosti - viac povie Ľubomíra Goljerová. 

Zdravá chrbtica 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Škola je pre deti vlastne sedavým zamestnaním. A hoci si sem tam aj zacvičia - ich chrbáty už v tomto veku dostávajú poriadne zabrať - pokračuje Ľubomíra Goljerová

Zdravá chrbtica - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Niekto sa hrbí, iný chodí príliš vzpriamene a prehýna sa v drieku - aj takto trápia svoje chrbtice žiaci základných škôl, o ktorých sme hovorili včera. Dnes sa pozrieme na tých, ktorí si zlozvyky preniesli do stredoškolských lavíc. Niekedy im problémy s chrbticou spôsobia naozaj bizarné veci.

Zdravá chrbtica - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S ochorením chrbtice sa minimálne raz za život stretne takmer 80% dospelej populácie. Operujeme úradníkov i robotníkov - hovoria lekári. Ide o jedno z najčastejších klasických civilizačných ochorení. Ľubomíra Goljerová sa opýtala profesora Antona Gútha - ako sa to všetko začína.

Zdravá chrbtica - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme sa venovali bolestiam chrbtice  detí, školákov, dospievajúcich a dnes to budú seniori. Do ambulancií opäť nazrela Ľubomíra Goljerová.

Zdravá chrbtica - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorka: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame