Pomoc pre malé gastro prevádzky

Pomoc pre malé gastro prevádzky

Natacha Pacal vlastní reštauráciu, fastfoody, dve jedálne aj cukráreň. Ide o rodinné podnikanie, ktoré rozbehla s bratom v roku 2002 a momentálne, podobne ako mnohé ďalšie prevádzky, sú na pokraji kolapsu. S Blaženou Bóoczovou sa stretli v malej cukrárni v Rusovciach, mestskej časti Bratislavy:

Pomoc pre malé gastro prevádzky 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kaviarne, bystrá, reštaurácie, hostince či puby. Tieto gastro prevádzky aj napriek uvoľneniu ekonomických opatrení zostali naďalej zatvorené alebo fungujú len v obmedzenom režime. Pomôcť im chce aj Iniciatíva Podpor svoj pub. Blažena Bóoczová hovorila s prezidentkou Slov. združenia výrobcov piva a sladu Janou Shepperd.

Pomoc pre malé gastro prevádzky 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Posedenie pri zákusku, kávička s kolegami alebo kamarátmi, rodinné oslavy, svadby - to je luxus, ktorý si stále nemôžeme dovoliť. Kým však zákazník stráca pár príjemných chvíľ s blízkymi, cukrári prichádzajú o živobytie. Témou sa zaoberala Blažena Bóoczová.

Pomoc pre malé gastro prevádzky 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stravovacie zariadenia sú od polovice marca zatvorené, niektoré fungujú v obmedzenom režime, čo znamená výdaj stravy cez okienko alebo donáškovú službu. Pre nezasvätených to môže znieť, že takéto reštaurácie sú takpovediac za vodou. Je to ale naozaj tak? Zisťovala Blažena Bóoczová.

Pomoc pre malé gastro prevádzky 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Podporme svoje lokálne ťažké časy. Aj tak by sa dala jednoducho opísať situácia, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu v cestovnom ruchu a gastro priemysle. Napriek tomu sa podniky nevzdávajú. Reštaurácie v Košiciach už fungujú ako výdajne cez okienko a v ťažkých časoch dokonca pomáhajú zdravotníkom v prvej línii. Viac vie Lukáš Mano.

Pomoc pre malé gastro prevádzky 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 

Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame