Všetko o bryndzi

Všetko o bryndzi

Tento týždeň sa v seriáli zameriame na naše biele zlato - čiže bryndzu, ktorej sa tak zvykne hovoriť. Ako sa vyrába zaujímalo Ľubomíru Goljerovú, preto si to namierila rovno na salaš.

Všetko o bryndzi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Možno sa niekto začuduje, prečo teraz vysielame seriál o bryndzi, keď je jún a povestná je práve tá májová. My vás ale vyvedieme z omylu. Bryndzu by sme mohli rozdeliť skôr na letnú a zimnú, no druhov je viac. Slovo má Ľubomíra Goljerová.

Všetko o bryndzi 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o našom bielom zlate - bryndzi. Vieme už ako vzniká, aké druhy poznáme, dnes budeme hovoriť o jej benefitoch pre naše zdravie. Ľubomíra Goljerová sa však najskôr opýtala ľudí na salaši, prečo bryndzu kupujú?

Všetko o bryndzi 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Májová bryndza je mýtus. Skôr by sa jej malo hovoriť letná. Ale to ostatné mýtus nie je, táto bryndza je naozaj výdatnejšia, zdravšia a jej chuť sa môže meniť podľa toho, čo práve ovečka spásajú. Ako ale rozpoznať čerstvú a kvalitnú bryndzu? odpovie Ľubomíra Goljerová.

Všetko o bryndzi 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes končíme náš seriál o bryndzi. Právom ju považujeme za národný poklad - dvojfázové zrenie pri výrobe v nej zanecháva milióny prospešných baktérií, ktoré sú prospešné pre naše zdravie. Na strane druhej, keďže ide o živý výrobok, je potrebné sa oň starať. Ako? Povie Ľubomíra Goljerová.

Všetko o bryndzi 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame