Máte veľa jabĺk, sliviek, hrušiek či hrozna? Všetko sa to hneď nepoje a v pivnici či komore tiež dlho čerstvé nevydrží. Ale riešenie existuje. Ovocie vieme zakonzervovať na sto spôsobov. A o tom bude reč v seriáli tohto týždňa: foodblogerka a autorka kuchárskych kníh Jana Malaga sa na trhovisku v bratislavskej Petržalke rozprávala s Blaženou Bóoczovou.
Konzervovanie ovocia 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zjedli ste už dnes nejaké ovocie? Ak nie, tak to rýchlo napravte a popri tom si môžete vypočuť ďalší diel seriálu o rôznych spôsoboch konzervovania a využitia ovocia. O svojich tipoch a skúsenostiach vám povie foodblogerka a autorka kníh o varení Jana Malaga, s ktorou sa rozprávala Blažena Bóoczová.
Konzervovanie ovocia 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V dnešnom dieli seriálu hrajú hlavné úlohy džem a marmeláda. Do jogurtu, na chlebík, do varenia i pečenia. Foodblogerka a autorka kníh o varení Jana Malaga má zaváranie v malíčku. Ako povedala Blažene Bóoczovej, trénovať začala už ako dieťa.
Konzervovanie ovocia 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ovocie sa dá zakonzervovať a uskladniť aj v tekutej forme. A aby nedošlo k omylu, upresníme, že v dnešnej časti seriálu bude reč o domácich šťavách a sirupoch. Footblogerka a autorka kníh o varení Jana Malaga sa na petržalskom trhovisku stretla s Blaženou Bóoczovou a do rozhovoru zatiahli aj predavača Romana.
Konzervovanie ovocia 4
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V tohtotýždňovom seriáli sme už spomenuli viacero spôsobov konzervovania ovocia a dnes bude reč najmä o mrazení. Foodblogerka a autorka kníh o varení Jana Malaga spolu s Blaženou Bóoczovou hľadali inšpirácie na jednom z petržalských trhovísk.
Konzervovanie ovocia
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.