ITAPA - Aktuálne výzvy digitalizácie

ITAPA - Aktuálne výzvy digitalizácie

Medzinárodný kongres ITAPA sa pravidelne venuje trendom v oblasti digitalizácie a my sa v našom seriáli pridáme. Začneme klasikou – štátnymi elektronickými službami. Čo sa za roky ich budovania zmenilo, čo nie - a aké sú aktuálne priority – na to sa pýtala Dáša Omastová.

Medzinárodný kongres ITAPA 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Otázka kybernetickej bezpečnosti je s rozvojom technológií stále aktuálnejšia a venovať sa jej bude aj medzinárodný kongres ITAPA. Hackerov láka každý systém, ktorý má slabiny a výnimkou nie sú ani tie štátne. Na ich zabezpečenie bola preto zvedavá Dáša Omastová.

Medzinárodný kongres ITAPA 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Medzinárodný kongres ITAPA otvára témy, ktoré hýbu svetom moderných technológií. Jednou z najdiskutovanejších je 5G sieť, ktorá so sebou prináša aj mnohé otázky.  Jej využitie zaujímalo Dášu Omastovú.

Medzinárodný kongres ITAPA 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Medzinárodný kongres ITAPA sa každoročne zameriava na kľúčové oblasti digitalizácie a technologického pokroku. Jednou z nich je nepochybne bezpečnosť a to aj pri toľko diskutovanej 5G sieti. Pokračuje Dáša Omastová.

Medzinárodný kongres ITAPA 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Medzinárodný kongres ITAPA je zameraný na digitalizáciu spoločnosti. Dôležitou súčasťou tohto procesu nie sú len moderné technológie, ktoré nám dokážu uľahčiť život, ale aj ľudia. IT odvetvie dlhodobo rastie. Aj v kríze ponúka vysoké platy a hľadá nových zamestnancov. Napriek tomu stále chýbajú tisícky špecialistov.  V čom je problém? Pýtala sa Dáša Omastová.

Medzinárodný kongres ITAPA 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Dáša Omastová; Foto: PIXABAY/claudiavoelkening

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame