Dobrovoľníci

Dobrovoľníci

Chcete pomôcť deťom? Tak môžete ísť napríklad do nemocníc, čo nie sú veľmi zábavné miesta, a malých pacientov povzbudiť, rozveseliť, zamestnať. Sú medzi nami ľudia, ktorí to robia už roky, dobrovoľne a ešte si aj pochvaľujú. Na bratislavských Kramároch Klára Grausová zisťovala ako vyzerá bežný deň dobrovoľníka Vladimíra Chudobu.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Radosť pomáhať iným je pre nich najkrajší dar. Nezáleží na tom, či je sviatok alebo bežný pracovný deň. S neľahkou realitou bojujú ochotou, empatiou a ľudskosťou a tento boj už nejedenkrát vyhrali. Dobrovoľníci. Sú vždy tam, kde to mnohí vzdali. A dnes sa zoznámime s ďalším, ktorý pomáha hlavne deťom. Oslovila ho Klára Grausová.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Venujeme sa ľuďom, ktorí si našu pozornosť zaslúžia. Dobrovoľníci sú ľudia, ktorí po nás čistia lesy, rieky, pomáhajú v nemocniciach, detských domovoch. Nerozprávajú, ale konajú. Napríklad aj v ďalekej Afrike. Klára Grausová nás dnes zoznámi s Veronikou Selingerovou: 

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vianoce sú časom prianí, ale aj vzájomnej pomoci a spolupatričnosti. V našom príbehu s Klárou Grausovou preto hovoríme o dobrovoľníctve. To môže niekedy človeku zmeniť život - hovorí z vlastnej skúsenosti Jana Fintová.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú chvíle, keď sa nám plnia sny. Rodák z Afganistanu, dnes už docent žijúci a pracujúci na Slovensku, si ho plní vďaka dobrovoľníctvu. Počúvajte príbeh Kláry Grausovej.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Umelecká osobnosť milénia, človek, ktorý pred 500 rokmi vytvoril nadčasové dielo, ktoré obdivujeme dodnes. Kto bol Majster Pavol z Levoče a prečo jeho oltár patrí k tomu najlepšiemu čo u nás máme? Počúvajte náš príbeh od pondelka.

Autorka: Klára Grausová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame