Slovenské ZOO

Slovenské ZOO

Vraj počas pandémie zvieratkám v zoologických záhradách návštevníci chýbali. A možno nie, možno si užívali chvíle ticha. V každom prípade pred nami sú prázniny a ZOO je jedna z možností kam zobrať deti. Nielen preto, aby videli domáce či exotické zvieratá, ale aby sa o nich čosi naučili...Skôr ako sa tam spolu vyberieme si preto povieme, čo všetko patrí k úlohám moderných zoologických záhrad. Slovo má Eva Pribylincová.

Slovenské ZOO 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nové mláďatká i výbeh pre vlky majú v Bratislavskej zoologickej záhrade, kam sa teraz vyberieme. Eva Pribylincová mala najskôr pri mikrofóne najmenších návštevníkov. Spýtala sa ich, ktoré zvieratko sa im najviac páči.

Slovenské ZOO 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Staršiu u nás nenájdete a prvenstvo jej patrí aj čo sa týka návštevnosti. Ako jediná má slony a na pomoc zvieratám zas rehabilitačnú stanicu. Tušíte, do ktorej zoologickej záhrady vás zoberieme v dnešnej časti príbehu? Slovo má Eva Pribylincová:

Slovenské ZOO 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno si ešte spomeniete na seriál Safari. Mal 13 častí a rozprával o živote v zoologickej záhrade. Účinkovali v ňom vynikajúci herci ako Julo Satinský, Michal Dočolomanský alebo František Dibarbora. S týmto seriálom sa aj dnes presunieme do Bojníc a vysvetlíme mýty, ktoré sa s ním spájajú. Slovo má Eva Pribylincová.

Slovenské ZOO 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V piatok vám Eva Pribylincová prináš poslednú časť Príbehu na týždeň s názvom Slovenské ZOO

Slovenské ZOO 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



 

Autorka: Eva Pribylincová; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame