Online nenávisť

Online nenávisť

Sociálne siete mali byť miestom, ktoré spája ľudí, často je to však naopak a diskusie sú plné urážok, hádok a zloby. Kde sa berie toľko nenávisti a čo s tým môžeme robiť? Odpovede budeme tento týždeň hľadať s Dášou Omastovou.

Online nenávisť 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

81 miliónov komentárov. Toľko ich minulý rok riešila najväčšia sociálna sieť a to ani zďaleka nie je konečné číslo často nenávistných prejavov na internete. Kto ich šíri a prečo? Na to sa pýtala Dáša Omastová.

Online nenávisť 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Internet sa stal vďačným útočiskom pre všetkých, ktorí potrebujú ventilovať svoj hnev, či strach a robia to často nevyberaným spôsobom, ďaleko za hranicami akejkoľvek slušnosti. Spŕška jedu potom putuje vo virtuálnom priestore a môže uškodiť aj tam, kde by sme to nečakali. Čo prežívajú adresáti, či autori nenávistných prejavov? Zisťovala Dáša Omastová.

Online nenávisť 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Diskusie na internete občas pripomínajú bojové pole. Ak sa chcete zapojiť tak, aby to malo zmysel, potrebujete správnu výbavu a tiež premyslenú taktiku. Viac povie Dáša Omastová.

Online nenávisť 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nenávisť na internete čoraz viac zasahuje do našich životov a preto o nej treba hovoriť. Odborníci sa navyše zhodujú, že takáto debata, spolu so vzdelávaním, majú veľký význam aj z preventívneho hľadiska. Ďalšie možnosti na zmiernenie nebezpečného fenoménu predstaví Dáša Omastová.

Online nenávisť 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Dáša Omastová; Foto: PIXABAY/innerwhispers

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame