Erasmus oslavuje 35 rokov

Erasmus oslavuje 35 rokov

Erazmus+ - zrejme najznámejší program Európskej únie využívajú najviac vysokoškoláci. Za 35 rokov ich bolo viac ako 30 tisíc. Výhody, nevýhody programu, kto ho môže využiť zhrnie v našom príbehu Mária Petríková:

Erasmus oslavuje 35 rokov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hoci je program Erasmus plus najpopulárnejší medzi vysokoškolákmi, využiť ho môžu aj ich mladší kolegovia. Mária Petríková navštívila ZŠ na Drieňovej ulici v Bratislave - deviatak Nino absolvoval 5 dňový pobyt v Dánsku.

Erasmus oslavuje 35 rokov - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Je v peknom strednom veku - má už 35 rokov...Asi najznámejší európsky program - Erasmus plus využívajú aj študenti stredných odborných škôl..  Mária Petríková pozná aj čísla:

Erasmus oslavuje 35 rokov - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Európsky program Erazmus+ nepozná vekové obmedzenie. Využiť možnosť cestovať a vzdelávať sa majú aj dospelí z rôznych občianskych združení, osvetových centier, sociálnych podnikov, či škôl. Jedna z takýchto organizácii je aj Divadlo bez domova. Mária Petríková  sa stretla s hercom Tomášom Kubišom:

Erasmus oslavuje 35 rokov - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Európsky program Erasmus plus má už 35 rokov a za tie roky ho využili tisíce vysokoškolákov, žiakov základných a stredných škôl, aj seniorov. Dnes sa sústredíme na vekovú hranicu od 13-30 rokov -  na programoch Erazmus+ spolupracuje aj Inex Slovakia - nezisková organizácia, ktorá sa venuje medzinárodnému dobrovoľníctvu. Mária Petríková sa stretla s projektovou koordinátorkou Miroslavou Zváčovou.

Erasmus oslavuje 35 rokov - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


erazmus_TASR.jpg

Autorka: Mária Petríková; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame