Slovenská národná galéria

Slovenská národná galéria

Je to Kultúrna udalosť roka - zhodujú sa odborníci. Na sklonku starého roka ukázala Slovenská národná galéria verejnosti zrekonštruovanú budovu Vodných kasární - ako to pri podobných akciách býva - prestavba trvala dlhšia a bola drahšia ako pôvodné predpoklady - výsledok však oslnil. Viac povie v 5-tich častiach Príbehu na týždeň Lenka Leláková:

Slovenská národná galéria - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Foto CANVA(817).jpg

Vynovenú budovu SNG - historické Vodné kasárne si mohli prví návštevníci pozrieť ešte v decembri. V januári chcú pracovníci galérie doladiť prevádzkové a technické záležitosti. Pre verejnosť ale pripravujú niekoľko termínov komentovaných prehliadok budovy - dovtedy - môžete sa po nej prejsť aspoň pomyselne spolu s Lenkou Lelákovou a generálnou riadieľkou Alexandrou Kusou:

Slovenská národná galéria - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto CANVA(816).jpg

Vynovenú budovu Slovenskej národnej galérie si mohli prví návštevníci pozrieť v závere vlaňajšieho roka. Poskytuje nielen úplne nový priestor pre umelecké diela, ale aj pre návštevníkov - galéria sa otvorila mestu, mesto galérii - pokračuje Lenka Leláková:

Slovenská národná galéria - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto CANVA(815).jpg

Jej brány sa otvorili po vyše 20-tich rokoch rekonštrukcie a na tento historický moment sa v závere minulého roka prišlo pozrieť niekoľko tisíc ľudí. Odborníci aj laici sa zhodli na tom, že je to výnimočná stavba - prináša úplne novú kvalitu a pritom zachovala aj mnohé prvky minulosti - napríklad toľko kritizované premostenie. Lenka Leláková pozýva na ďalšiu prechádzku po  Slovenskej národnej galérii:

Slovenská národná galéria - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ahoj. Moje meno je Ester a prevediem ťa svetom novej Slovenskej národnej galérie - to sú úvodné slová z interaktívnej aplikácie Atlas SNG, na ktorú stačí mobilný telefón a chuť objavovať. Ale v prvý otvárací deň - 11. decembra a aj potom nechýbali vo vynovených priestoroch aj živí sprievodcovia. Viacerých dobrovoľníkov tam stretla Lenka Leláková:

Slovenská národná galéria - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Lenka Leláková; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame