Motivačný

Motivačný

Aktuálnemu príbehu sme dali prívlastok - motivačný. Pričasto je okolo nás, aj v nás veľa negatívneho a túto emóciu šírime ďalej. Blažena Bóoczová sa stretla s ľuďmi, ktorí majú dobrú energiu napriek tomu, že zažili ťažké životné situácie. Skvelý hudobník Nikolaj Nikitin chodí  - a ráno vstáva - s protézou:

Motivačný - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

image3.jpeg

(Foto: N. Nikitin.)

Predstavujeme v ňom ľudí, ktorí urobili ťažké rozhodnutie, zažili náročné obdobie, ale život nepovažujú za utrpenie - nesťažujú sa, nešíria zlé energie, čo je našim obľúbeným zvykom. Gabriela Futová prišla v detstve o rodičov, o domov, prekonala ťažkú chorobu. Napriek tomu píše veselé knihy pre deti. Blažena Bóoczová jej volala do Prešova cez telefonickú aplikáciu a zastihla ju uprostred nie veľmi obľúbeného upratovania...

Motivačný - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

DSCF0805.jpg

(Foto: archív G. Futovej)

Aj podľa rozprávky O troch grošoch – dospelé dieťa sa má postarať o rodiča, vrátiť mu opateru, keď ju v chorobe alebo v starobe potrebuje. Keď jej mame diagnostikovali Alzheimera, Ľubica Vyšná mala len 32 rokov, mladú rodinu a plány na život vo Fínsku. Tento týždeň hovoríme o ľuďoch, ktorí musia prijímať ťažké rozhodnutia, napriek tomu sa nesťažujú, idú ďalej a okolo seba šíria dobrú energiu. Blažena Bóoczová oslovila Ľubicu cez apku v bežné pracovné ráno.

Motivačný Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Lubica.jpg

(Foto: Ľubica Vyšná)

Kto má súrodenca, v detstve sa nenudí a v dospelosti sa má na koho obrátiť. Trochu inak to však má Zuzka Wagnerová, ktorá sa dlhé roky stará o svojho hendikepovaného brata a je ďalšou hrdinkou nášho motivačného príbehu. V sobotu sa Zuzka ide vydávať a okrem radosti má aj starosť, ako to s ňou a s bratom ďalej bude. Uprostred predsvadobných príprav jej zavolala Blažena Bóoczová.

Motivačný - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

IMG-20210924-WA0033.jpg

(Zuzana Wagnerová s bratom Tadeášom)

Piatok je pre mnohých vytúženým dňom, lebo nasleduje víkend. Na otázku, ako bolo v práci len mávnu rukou, že o ničom, alebo spustia monológ ako to celé nefunguje. Matej Nagy sa Blažene Bóoczovej nesťažoval. Už 15 rokov pracuje ako terénny sociálny pracovník pre deti a mládež a jeho práca sa piatkom nekončí.

Motivačný - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

jpg_20230202_204236_0000.jpg

(Matej Nagy z OZ Ichtys)

Galéria

DSCF0805.jpg IMG_9367.JPG IMG_7763.JPG IMG_20210722_122611.jpg Lubica.jpg
Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame