Za oponou bábkového divadla

Za oponou bábkového divadla

Dnes (20.3.) je Svetový deň divadla pre deti a mládež, zajtra bude Medzinárodný deň bábkarstva a presne o týždeň - Svetový deň divadla. Nie je teda ťažké uhádnuť, čo bude témou nášho príbehu...Spolu s Dášou Omastovou nazrieme do zákulisia bábkového divadla - dnešného, i toho minulého.

Za oponou bábkového divadla - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bábkarstvo má u nás silnú tradíciu a bohatú históriu - svedčí o tom zápis do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva ľudstva UNESCO pred siedmimi rokmi. O tom, že bábkové divadlo nielen zabáva, ale aj vzdeláva a posúva hranice sa presvedčila Dáša Omastová.

Za oponou bábkového divadla - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Divadlo je zázrak - to bábkové zvlášť - spolupracovať musí množstvo ľudí - tvorivých umelcov, remeselníkov, hercov - a ešte aj veľké či malé bábky...Na scénu i do zákulisia vás pozýva Dáša Omastová.

Za oponou bábkového divadla - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme na scéne i za oponou bábkového divadla a hovorili sme už o všeličom, ale zatiaľ sme nespomenuli hlavné hviezdy - bábky... Každá z nich je jedinečná  - predstaví ich Dáša Omastová.

Za oponou bábkového divadla - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dokážu aj neživým veciam vdýchnuť život, vďaka nim už stovky, či skôr tisícky rokov podliehajú malí i veľkí diváci čaru bábkového divadla. V záverečnej časti príbehu sa stretneme s tými, ktorí ťahajú za nitky...V našom prípade je to - Dáša Omastová.

Za oponou bábkového divadla - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto CANVA (52).jpg

Galéria

O Medúzke-9.jpg O Medúzke-8.jpg O Medúzke-6.jpg O Medúzke-2.jpg O Medúzke-4.jpg O Medúzke.jpg O Medúzke-3.jpg
Autorka: Dáša Omastová, Foto: Bábkové dívadlo na Rázcestí

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame