O hasičoch

O hasičoch

Požiare, povodne, snehová kalamita, pandémia, ale aj každodenné zlé dopravné nehody... Hasiči pomáhajú v tých najťažších situáciách a pri príležitosti ich sviatku im radi venujeme náš príbeh. Do bežnej rutiny na okresnom Hasičskom a záchrannom zbore v Trnave sa preto zamiešala Blažena Bóoczová.

Hasiči 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S Medzinárodným dňom hasičov si dnes pripomíname aj sv. Floriána, ich patróna. Florián bol plukovníkom rímskeho vojska a svoj život obetoval pre záchranu vojakov...Chrániť životy, zdravie a majetok ľudí aj s nasadením vlastného života je súčasťou prísahy a práce hasičov aj dnes - aj počas pandémie. Ako si poradili, povedal Blažene Bóoczovej plukovník Zoltán Takács, riaditeľ okresného zboru v Trnave.

O hasičoch 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našom príbehu o hasičoch sme už absolvovali výjazd k dopravnej nehode, pomoc pri povodniach, aj testovanie na Covid. Všeličo sme sa o odvážnych mužoch dozvedeli. Dnes im položíme zásadnú otázku. Kto môže byť hasičom? Pavla Ceľucha, prezidenta Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenska sa pýtala Blažena Bóoczová.

O hasičoch 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dnešnej časti príbehu o hasičoch sa vrátime do dennej operatívy na Okresnom hasičskom a záchrannom zbore v Trnave. Výjazd k dopravnej nehode je zabezpečný, a tak mal major Juraj Puškel trochu času aj na rozhovor s Blaženou Bóoczovou.

O hasičoch 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pri požiari, pri nehode, pri záplavách - pomáhajú v tých najťažších situáciách. Odvážni, rozvážni, oddaní svojej práci. Tak vníma hasičov aj ich okolie a verejnosť. Často svoje povolanie dedia. Blažena Bóoczová oslovila jedného z nich. Pavol Ceľuch je prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenska viac ako 40 rokov.

O hasičoch 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: facebook.com/prezidiumhazz

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame