Influencerom sa zmráka na horšie časy

Influencerom sa zmráka na horšie časy

Influencerom sa zmráka na horšie časy, vyzerá to dokonca na zánik tohto novodobého spôsobu obživy. Viac povie Rado Tomeš:

Influencerom sa zmráka na horšie časy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na odbornej konferencii British Academy of Management 2023 prezentovali psychológovia odvážnu štúdiu o súmraku influencerov. Z výsledkov je zrejmé, že ich poľahky dokáže nahradiť umelá inteligencia (AI). Tím zložený zo psychológov a marketérov porovnával on-line videá s reklamou na výrobky konkrétnych luxusných značiek na Instagrame. V jednej skupine vystupovali tri modelky vytvorené umelou inteligenciou - mali od 400 tisíc sledujúcich až po takmer tri milióny. V druhej boli modelky z mäsa a kostí s rovnakým počtom sledujúcich. Zistili, že 78% komentárov pod reklamami bolo pozitívnych, 17% neutrálnych a 5% negatívnych. Ľudské influencerky mali 75% pozitívnych komentárov, 19% neutrálnych a 6% negatívnych. V komentároch k modelkám umelej inteligencie sa najčastejšie objavovali slová „láska“, „krásny“ a „nádherný“. Podľa expertov sú AI influencerky efektívnejšie a nie sú také drahé, čo z nich robí v budúcnosti jednoznačné favoritky.

Svet je o niečo bližšie k superantibiotiku. Pred deviatimi rokmi sa vedcom podarilo izolovať pôdnu baktériu Eleftheria terrae a vedci veľmi rýchlo zistili, že ide o hotový poklad biologicky zaujímavých látok, z ktorých by mohli byť účinné antibiotiká. Teraz prišli ďalšie zaujímavé správy z univerzity v holandskom Utrechte. Z Elefthérií získali ďalšiu pozoruhodnú látku, klovibaktín. Vo výskume zverejnenom v časopise Cell zistili, že zabíja superbaktérie bez toho, aby sa u nich rozvíjala rezistencia. V experimentoch na zvieratách klovibaktín dokázal zlikvidovať obávaného zlatého stafylokoka MRSA a rezistentného enterokoka, baktérie, ktoré odolávajú aj doteraz najúčinnejšiemu antibiotiku. O niekoľko rokov by sme mohli mať účinné a schválené liečivo.

Autorka: Barbara Štubňová, Foto. CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame