Európska univerzitná hokejová liga

Európska univerzitná hokejová liga

Sme hokejová krajina. Okrem prvej extraligy máme aj dve ďalšie – máme juniorské ligy, ale aj parahokejistov, a okrem toho máme u nás aj Európsku univerzitnú hokejovú ligu. Tá ponúka možnosť študovať, aj hrať hokej. Päť slovenských tímov predstavíme postupne, redaktor Adrián Tóthezere začína v Žiline. Miestny tím predstavil hokejista Alexander Gašparovič:

Európska univerzitná hokejová liga - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Študovať a zároveň hrať hokej – takúto kombináciu ponúka Európska univerzitná hokejová liga. Je v nej aj päť slovenských tímov, ktoré postupne predstavuje Adrián Tóthezere. Včera Žilina, dnes Nitra. Od roku 2019 tu funguje Univerzitný tím Philosophers Nitra, pokračuje manažér Martin Uhnák:

Európska univerzitná hokejová liga - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hokejoví juniori sa často po strednej škole ťažko rozhodujú, či ísť študovať ďalej, alebo sa profesionálne venovať športu. Vďaka Európskej univerzitnej hokejovej lige sa dajú obe tieto činnosti skombinovať. Jeden z piatich slovenských tímov funguje v Banskej Bystrici a má vraj naozaj exkluzívne zázemie. Presvedčil sa o tom Adrián Tóthezere – pri mikrofóne má trénera a pedagóga Lukáša Opátha:

Európska univerzitná hokejová liga - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj u nás máme talentovaných hokejistov, ktorí ale radšej uprednostnili štúdium pred kariérou profesionálneho športovca. Lenže ani na vysokej škole nemusia vypadnúť z tempa. Najnovším prírastkom Európskej univerzitnej hokejovej ligy je košický tím University Spartacus. Viac o ňom v ďalšej časti príbehu povie Lukáš Mano.

Európska univerzitná hokejová liga - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vzdelávať sa a popri tom hrať hokej. Európska univerzitná hokejová liga, ktorej venujeme Príbeh na týždeň, ponúka obe tieto možnosti. Predstavili sme si už štyri mužstvá a v poslednej časti sa vyberieme do Trenčína. Adrián Tóthezere oslovil generálneho manažéra Lukáša Frývaldského, ktorý si zaspomínal na začiatky tamojšieho univerzitného tímu Gladiators.

Európska univerzitná hokejová liga Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


231030_RS_PribehNaTyzden_LuboSekeras_MarcelSkvarka_AdrianTothezere_IMG_2402 (1).jpg

Redaktori: Adrián Tóthezere a Lukáš Mano, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame