V teréne so záchranármi

V teréne so záchranármi

Zdravotnícki záchranári nikdy dopredu nevedia, akú službu majú pred sebou. Stačí jeden telefonát na tiesňovú linku a oni musia okamžite konať. A aké vzdelanie si vyžaduje táto práca? 

V teréne so záchranármi - 1. časť A Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hovorí vedúci operátor Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Bratislava Dalibor Pavlík. On aj s kolegami sú prví, ktorí majú v rukách život človeka. Musia nielen rýchlo spracovať informácie, ale najmä správne sa rozhodnúť. Mária Petríková nahrávala v operačnom stredisku v Bratislave.

V teréne so záchranármi - 1. časť B Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Navštívili sme operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby v Bratislave a pozreli sme sa, ako vyzerá všedný deň operátorov. Práve oni v kritických chvíľach radia vystresovaným a zúfalým ľuďom čo robiť, aby zachránili životy ľudí – blízkych, či vzdialených.

V teréne so záchranármi - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

IMG_7295.jpg

Sú pripravení nonstop pomáhať... Nikdy nevedia, čo ich čaká a bojujú o to najcennejšie  – ľudské životy. Mária Petríková navštívila stanicu záchrannej zdravotnej služby v Komárne, kde ju rovno do práce povolal hlavný záchranár Rastislav Krcho.

V teréne so záchranármi - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


JA+ Rastlislav Krcho (1).jpg

Redaktorka Mária Petríková a hlavný záchranár Rastislav Krcho.

Počas celého týždňa mapujeme náročné povolanie zdravotníckych záchranárov. Kým sa nič nedeje, nájdeme ich v kanceláriách, či na rôznych školeniach a trenažéroch. Keď sa však spustí signál z tiesňovej linky, všetko ide bokom. Dnes sa na rýchly výjazd k záchranárom pridáva aj kolegyňa Mária Petríková.

V teréne so záchranármi - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Boli sme v operačnom stredisku záchrannej zdravotnej služby, boli sme so záchranármi na výjazde, dnes budeme spomínať na kuriózne i zážitky, ktoré berú dych.

V teréne so záchranármi - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

IMG_7260.jpg IMG_7269.jpg IMG_7272.jpg IMG_7295.jpg JA+ Rastlislav Krcho.jpg JA+ Martin Michalov.jpg
Autorka: Mária Petríková, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame