Územie dnešnej Bratislavy. Rozdeľovala ho hranica Rímskej ríše?

Územie dnešnej Bratislavy. Rozdeľovala ho hranica Rímskej ríše?

Kedysi obrovské impérium, ktoré sa rozkladalo na troch kontinentoch. Rímska ríša v čase svojej najväčšej slávy siahala od dnešného Spojeného kráľovstva naprieč Európou cez Sýriu až po Jordánsko, ale patril jej aj kus severnej Afriky. Územie dnešného Slovenska bolo už za hranicou známou ako Limes Romanus.

102404181024; Rimania v Bratislave Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hovorí Juraj Kucharík, autor unikátnej publikácie s názvom „Rimania na dotyk“, ktorá je určená pre nevidiacich a slabozrakých. Vďaka Braillovmu písmu, audiozáznamom, či reliéfnym obrázkom majú aj ľudia so zrakovým hendikepom možnosť poznávať dejiny slávneho impéria, jeho kultúru a každodenný život. Tento výnimočný projekt vznikol vďaka spolupráci Slovenského národného múzea so Slovenskou knižnicou pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči a podporilo ho aj Ministerstvo kultúry SR. Viac informácií o publikácii sa dozviete na stránke SNM.

HLAVNE FOTO moje_resize.jpg

FOTO: Juraj Šimko


FOTO v galérii: Samuel Gabura

Ďalšie diely rubriky sú na webe Rádia Slovensko.


Galéria

HLAVNE FOTO moje.jpg FOTO Samuel Gabura nadotyk1-20240325-023.jpg FOTO Samuel Gabura nadotyk1-20240325-013.jpg FOTO Samuel Gabura nadotyk1-20240325-017.jpg
Autor: Juraj Šimko

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame