Bola raz jedna povesť - 138. časť

Bola raz jedna povesť - 138. časť

Ako statočný otec bojoval proti právu prvej noci.

Nikto sa už dnes nemôže pochváliť, že poznal Matúša Čáka Trenčianskeho alebo Mateja Korvína. Nikto, okrem jedného výnimočného stromu, ktorú je tu s nami už viac ako 700 rokov. O starých stromoch bude reč v nasledujúcich minútach nášho pravidelného seriálu „Bola raz jedna povesť“. Potom sa spoločne vyberieme za novým príbehom.

Bola raz jedna povesť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hrad z našej povesti hľadajte v turisticky atraktívnych skalách neďaleko Bytče. V 19. storočí ho zničilo zemetrasenie. Na vaše správne odpovede počkáme do štvrtka 23. februára na emailovej adrese: povesti@rtvs.sk.

Vyhrať môžete dvoj-knihu Renáty Matúškovej a Jiřího Holuba. Za správnu odpoveď z minulého týždňa – teda Matúš Čák Trenčiansky a Matej Korvín – kniha poputuje do Piešťan Vierke a Martinovi Paulovovcom. Blahoželáme a pozdravujeme.

Aj dnešné vydanie programu „Bola raz jedna povesť“ pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Alfréd Swan, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Laco Kerata a Martin Kaprálik. Všetky odvysielané povesti si môžete vypočuť na webe rtvs. Nájdete ich medzi reláciami Rádia Slovensko. A reprízy programu vysiela aj naše internetové rádio pre deti – Rádio Junior.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame