Bola raz jedna povesť - 401. časť (Povesť o Demiánovi, drakovi a zakliatej doline Demänovskej)

Bola raz jedna povesť - 401. časť (Povesť o Demiánovi, drakovi a zakliatej doline Demänovskej)

 O odvážnom Demianovi, ktorý skolil draka a pomenoval dolinu

401. časť zo seriálu Bola raz jedna povesť bude o dvoch nadprirodzených fenoménoch. V rozhovore sa najskôr vrátime k bosorke z minulého týždňa a potom navštívime sedemhlavú obludu.

Bola raz jedna povest 401 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Odpovede na otázku – kto a kedy objavil Demänovskú jaskyňu slobody – nám posielajte do štvrtka 19. októbra na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk a zaradíme vás do žrebovania o peknú knihu.

Pred týždňom nás zaujímalo, kde stojí socha Bosorka od Tibora Bartfaya a Ferdinanda Milučkého. Že ju môžeme obdivovať pod bratislavským hradom, nám napísal aj Maťko Šeregi, ktorému blahoželáme k výhre.

401. časť programu "Bola raz jedna povesť" pripravili autor a  režisér Laco Kerata, redaktorka Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali:  Alfréd Swan, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Martin Kaprálik, Laco Kerata, historička Tünde Lengyelová a Rozália Vlasková.

Celý rozhovor s Tünde Lengyelovou si môžete vypočuť tu:

Tunde Lengyelova - cely rozhovor - procesy s bosorkami, tresty smrti Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ilustrácia: Moravský naivný grafik, Ilustrátor Kroník – Rytier bojujúci s drakom, okolo 1700, Galéria umenia Ernesta Zmetáka, GNZ, https://www.webumenia.sk/dielo/SVK:GNZ.G_566

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame