Bola raz jedna povesť – 424. časť (Viedeň, Lietajúca loď)

Bola raz jedna povesť – 424. časť (Viedeň, Lietajúca loď)

 O lietajúcom korábe nad Viedňou

Vedeli ste, že s "utláčanými" poddanými a "krutými" pánmi to nebolo až také čierno-biele? Viac sa dozviete v 424. časti programu "Bola raz jedna povesť". A hneď potom si vypočujeme veľmi špeciálny príbeh.

Bola raz jedna povest 424 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Určite si pamätáte, z ktorého mesta vyletel letec na svojom lietajúcom korábe do Viedne a tiež to, v ktorej krajine jeho hlavné mesto leží.
Píšte nám na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk do štvrtka 28. marca. Vyhrať môžete krásnu knihu od Marianny Oravcovej "V ríši víl a škriatkov" (Povesti z Britských ostrovov s ilustráciami Dušana Kállaya)

Pred týždňom sme sa pýtali na jaskyňu Kamenné mlieko. Že sa nachádza na Liptove pri obci Liptovský Ján, nám napísala aj Julka Bruncková z Liptovských Sliačov. Blahoželáme k výhre.

424. časť programu "Bola raz jedna povesť" pripravili: autor a  režisér Laco Kerata, redaktorka Rozália Vlasková a zvukoví majstri Peter Pištek a Michal Džadoň. Účinkovali: Alfréd Swan, Martin Kaprálik, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Miroslava Frankovská, Tünde Lengyelová, Ondrej Šály a Rozália Vlasková.

Pre RTVS vyrobil Slovenský rozhlas v roku 2024.


Ilustrácia: The "Passarola", a primitive airship devised by Father Bartholomew Lawrence of Gusmão. (wikipedia)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame