Bola raz jedna povesť – 2. letná repríza – 282. časť (Vavro Brezuľa z Ľubietovej, Fiľakovo)

Bola raz jedna povesť – 2. letná repríza – 282. časť (Vavro Brezuľa z Ľubietovej, Fiľakovo)

 Ako Vavro Brezuľa zachránil Ľubietovú pred Turkami

V predchádzajúcej časti nášho programu sme urobili chybu, keď sme v príbehu o pražskom Golemovi nechali rabína Löwa vysloviť božie meno. V židovskej tradícii je to neprípustné a ospravedlňujeme sa za to. Teraz sa v 282. časti programu „Bola raz jedna povesť“ k rabínovi z povesti o Golemovi ešte na chvíľu vrátime.

Bola raz jedna povest 282 web Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Počas letných prázdnin vás nebudeme trápiť náročnými súťažnými úlohami. Napíšte nám len názvy ďalších troch stredoslovenských banských miest – okrem Ľubietovej – o ktorej bola naša dnešná povesť. Na vaše odpovede budeme čakať do štvrtka 18. júla na emailovej adrese: povesti@rtvs.sk.

Minulú nedeľu sme sa vás pýtali na slávneho bratislavského rabína, ktorého hrob dodnes navštevujú jeho spoluveriaci z celého sveta. Správne ste nám písali, že sa volal Chatam Sofer, vlastným menom Moše Schreiber. A napísali nám aj Emka a Michaelka Krahulcové z Nových Sadov, ktorým blahoželáme k výhre.

Reprízu 282. časti programu „Bola raz jedna povesť“ pripravili Ľuboš Machaj a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Alfréd Swan, Martin Kaprálik, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Laco Kerata a Rozália Vlasková. Pre RTVS vyrobil Slovenský rozhlas v roku 2020. Na webe Rádio Slovensko v sekcii rubriky nájdete všetkých 438 povestí, ktoré sme doteraz odvysielali. Počas letných prázdnin vysielame reprízy programu.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame