Bola raz jedna povesť – 7. letná repríza – 287. časť (Rudník, Gelnica, Kostol sv. Anny, Svätá Anna)

Bola raz jedna povesť – 7. letná repríza – 287. časť (Rudník, Gelnica, Kostol sv. Anny, Svätá Anna)

 Ako svätá Anna uzdravila cez svoj obraz dievča

Jedným z najčastejších motívov slovenských povestí je vysvetľovanie vzniku obcí a miest. Príbeh obyčajne vychádza z predpokladu, že sa obec nazýva po svojom zakladateľovi, ktorý vykonal niečo špeciálne, vďaka čomu obec vznikla alebo vďaka čomu ju mohol sám založiť. Čo na to hovoria odborníci? Dozviete sa v programe „Bola raz jedna povesť“.

Bola raz jedna povest 287 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Spoznali ste východoslovenské pútnické miesto s kostolom sv. Anny? Ak áno, napíšte nám, ku ktorej obci patrí. Správne odpovede posielajte na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk. Vyhrať môžete detskú knihu. Za správnu odpoveď z minulého týždňa, teda – obec Slavnica, výhru posielame Terezke Ferenčuchovej a blahoželáme.

Reprízu 287. časti programu „Bola raz jedna povesť“ pripravili: autorka Zuzana Jurigová-Kapráliková, režisér Ľuboš Machaj, redaktorka Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Martin Kaprálik, Alfréd Swan, Laco Kerata, Zuzana Jurigová-Kapráliková, profesor Juraj Šedivý a Rozália Vlasková.

Pre RTVS vyrobil Slovenský rozhlas v roku 2020. Na webe Rádia Slovensko v sekcii „aktuálne rubriky“ nájdete všetkých 438 povestí, ktoré sme doteraz odvysielali. Počas letných prázdnin vysielame reprízy programu.



Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame