Bola raz jedna povesť – 446. časť (O hlúpej žene)

Bola raz jedna povesť – 446. časť (O hlúpej žene)

 Príbeh zo zbierky Pavla Dobšinského o hlúpej žene

Hlavnými hrdinami slovenských povestí sú častokrát nie veľmi cnostní muži. Ale dnes, a tiež v minulom vydaní nášho programu "Bola raz jedna povesť", budú a boli hlavnými postavami nie veľmi vydarené ženy.

Bola raz jedna povest 446 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Takže, skúste vypátrať, kedy a kde vznikol prvý hrnčiarsky cech a tiež to, ako pokračuje porekadlo: „Dovtedy sa chodí z džbánom po vodu, kým...?" Píšte nám na: povesti@rtvs.sk do štvrtka 24. októbra.
Správna odpoveď z minulého týždňa je, že v Borskom Mikuláši sa narodil básnik Ján Hollý. Samozrejme, že správne odpovedal aj Martinko Kuzmiak z Borského Mikuláša, ktorému blahoželáme k výhre.
446. časť programu "Bola raz jedna povesť" pripravili: autorka Zuzana Jurigová-Kapráliková, režisér Laco Kerata, redaktorka Rozália Vlasková a zvukový majster Daniel Galovič. Účinkovali: Alfréd Swan, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Laco Kerata, Martin Kaprálik, Pavol Tománek, Oľga Cintulová, Teodor Kamody a Rozália Vlasková.
Vyrobil Slovenský rozhlas v roku 2024.


Ilustrácia: Arnold Peter Weisz-Kubínčan – Ležiaca mladá žena, 1930–1935, Slovenská národná galéria, SNG, https://www.webumenia.sk/dielo/SVK:SNG.K_8706

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame