Bulharsko – nielen more a pláže, ale aj hory a výnimočné miesta

Bulharsko – nielen more a pláže, ale aj hory a výnimočné miesta

Patrí medzi najväčších producentov vína a pestovateľov ruží – napokon práve  éterickým olejom z týchto kvetov je táto krajina známa. Okolo 80 % oleja z ruží v parfumoch sveta pochádza práve odtiaľ. Zrejme už tušíte, že hovoríme o Bulharsku, a práve túto krajinu si obľúbila Slovenka Simona Heribanová. Dokonca tam istý čas aj študovala, takže pozná aj tamojší každodenný život. Ako povedala Eve Vasilovej, celé sa to začalo už v detstve:

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Bulharsko, krajina na Balkánskom polostrove, ktorá geograficky spája Európu a Áziu. V časoch socializmu to bola jedna z mála prímorských destinácií, kam mohli ísť na dovolenku ľudia zo Slovenska a mnohí z vás si na to určite ešte dobre pamätáte. Po otvorení hraníc sa náš záujem nasmeroval na iné exotickejšie časti sveta, ale v posledných rokoch Bulharsko opäť objavujeme. Práve o ňom nám dnes rozpráva Simona Heribanová, ktorá tam študovala a dnes pracuje v cestovnom ruchu. Evu Vasilovú zaujímalo, ako by porovnala rozvoj na Slovensku a v Bulharsku:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak nečudo, že aj toto patrí medzi obľúbené miesta Simony Heribanovej v Bulharsku. Fotografie aj z tých ďalších, o ktorých nám dnes rozprávala si môžete pozrieť v galérii článku.

Galéria

Veliko Tarnovo.jpg Matlenitsa.jpg Sofia1.jpg Balcik.jpg Plovdiv.jpg Pirin2.jpg Pirin.jpg Rila.jpg Rila2.jpg Plovdiv2.jpg ruzove udolie.jpg Sofia2.jpg Belogradelnik.jpg Veliko Tarnovo2.jpg Boyansky kostol.jpg divadlo.jpg Melnik.jpg Melnik2.jpg more.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Simona Heribanová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame