Uganda – po stopách horských goríl aj ďalších divokých zvierat

Uganda – po stopách horských goríl aj ďalších divokých zvierat

Uganda – krajina vo východnej Afrike, ktorá svoj názov dostala po niekdajšom kráľovstve Buganda. Má rozlohu 240 000 kilometrov štvorcových a žije tam podľa odhadu vyše 40 miliónov ľudí. Z toho 50 % sú deti do 14 rokov. Čo je zrejme aj dôsledok chorôb, ktoré sužujú túto časť sveta a takisto chudoby, v ktorej žijú mnohé tamojšie rodiny. Na druhej strane Uganda je bohatá na prírodné krásy a práve tie sú lákadlom pre cestovateľov. Veronika Kapcová Balážiová sa tam aj s manželom vybrala v septembri 2022 a ich cieľom bolo vidieť vzácne a chránené horské gorily. Aj o zážitkoch z ďalších národných parkov, ale aj o tom, ako po tejto krajine cestovať na vlastnú päsť, porozprávala Eve Vasilovej.

Uganda – po stopách horských goríl aj ďalších divokých zvierat Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Bwindi_Gorila2.JPG

 

Galéria

auto.JPG spanie.JPG hladanie goril (1).jpg Bwindi Impenetrable forest.JPG Bwindi Impenetrable forest1.JPG Bwindi_Gorila.JPG Bwindi_Gorila1.JPG Bwindi_Gorila2.JPG Bwindi_Gorila3.JPG Jinja klinika Barbora Silharova.JPG Jinja Starcekovia.JPG Kazinga chanel Queen Elisabeth NP1.JPG Kazinga chanel_ Queen Elisabeth NP.JPG Lake Mburo NP.JPG Lake Mburo NP_1.JPG lake bunyonyi.JPG Murchison Falls NP (1).jpg Murchison Falls NP1.JPG Murchison Falls.jpg Nil a Murchison Falls 1.jpg Park Ishasha _lev na strome.JPG Queen Elisabeth NP.JPG Queen Elisabeth NP1.JPG Queen Elisabeth NP2.JPG rovnik.JPG Ziwa sanctuarx_nosorozec.jpg Ziwa Rhino Sanctuary_nosorozec1.JPG vtak shoebill (1).jpg 3.jpeg 4.jpeg 6.jpeg 7.JPG 8.jpeg 9.jpeg 11.jpeg
Autorka: Eva Vasilová; FOTO: Veronika Kapcová Balážiová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame