Skryté poklady v kuchyni Latinskej Ameriky

Skryté poklady v kuchyni Latinskej Ameriky

Aztékom ďakujeme okrem iného za chuť paradajok, čokolády aj za recepty na štipľavé čokoládové omáčky k mäsám, ktorým Latinská Amerika holduje. Tak ako ovplyvnila španielsku kuchyňu, nechala sa inšpirovať kuchyňou svojich dobyvateľov. Napríklad varením z jedného hrnca. Latinská Amerika má dnes v zozname 50 najlepších reštaurácií sveta. Je tam určite čo ochutnávať a objavovať. O latinskoamerickej gastronómii sa tento týždeň v Chutne rozpráva Petra Bernasovská so svojím hosťom.

Skryté poklady v kuchyni Latinskej Ameriky - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jedna z najatraktívnejších krajín Južnej Ameriky ponúka pamiatky Inkov, vysokohorskú prírodu Ánd, pobrežie Tichého oceánu, ale aj fantastickú kuchyňu, obdivovanú na celom svete. Cestovateľ Michal Hertlík tvrdí, že Peru je gastronomickou bombou Latinskej Ameriky. Rozprával o tom Petre Bernasovskej.

Skryté poklady v kuchyni Latinskej Ameriky - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Latinská Amerika je preslávená aj svojím jedlom a tiež rôznymi sladkými dezertami a koláčikmi. V každej krajine sa pripravuje niečo špecifické. Petre Bernasovskej o tom porozprával cestovateľ Michal Hertlík.

Skryté poklady v kuchyni Latinskej Ameriky - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Latinská Amerika je bohatá na rôznorodé plodiny. Dajú sa tam ochutnať druhy ovocia a zeleniny, ktoré u nás nenájdete ani v obchodoch. O takých rozprával Petre Bernasovskej cestovateľ Michal Hertlík. Dnes pokračuje jedlým kaktusom.

Skryté poklady v kuchyni Latinskej Ameriky - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Cestovateľ Michal Hertlík nielen precestoval, ale aj ochutnal Latinskú Ameriku. Petra Bernasovská s ním pripravila aj malý slovník typických jedál z tejto oblasti.

Skryté poklady v kuchyni Latinskej Ameriky - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


cokolada-chilli-freepik_freepic.diller.jpg

Autorka: Petra Bernasovská; FOTO: freepik/freepic.diller

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame