Za neslušné gestá nemeckému policajtovi vysoká pokuta

Za neslušné gestá nemeckému policajtovi vysoká pokuta

Za chvíľkový pocit úľavy môže dostať vodič v Berlíne  pokutu 4 tisíc eur a dokonca aj trojmesačné väzenie. Čo sa vlastne stalo, to nám povie Rado Tomeš:

EUROSKOP Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vodič na jednej z berlínskych ulíc včas spozoroval policajný radar, spomalil a svoj názor s chuťou vyjadril neslušným gestom priamo do objektívu. Nič by sa mu nestalo, foto-radar by ho nezachytil keby vo vedľajšom pruhu nešlo auto, ktorého vodič výrazne prekročil rýchlosť. Radar ho zaznamenal spolu s autom vo vedľajšom pruhu. A tak policajti uvideli na zázname vodiča s neslušným gestom. Ten teraz čelí obvineniu z urážky verejného činiteľa a môže ho to vyjsť na 4 tisíc eur plus tri mesiace väzenia.  Za neslušné správanie k policajtom padlo v Nemecku už niekoľko zaujímavých pokút.  Za nadávku policajtom, ktorá ani nebola výrazne neslušná, dostal vinník  dva a pol tisíc eurovú pokutu, za gesto: zbláznili ste sa? dostal ďalší vodič pokutu 1000 eur a za vyplazený jazyk si jeden z účastníkov cestnej premávky priplatil 150 eur.   


Talianske mesto Monfalcone chce za pľuvanie na ulici dávať pokuty do 200 eur. Zákaz pľuvania je len pokračovaním sankcií za odhodenie  ohorkov cigariet na verejnosti, ktorý začal platiť minulý rok.
Tamojšia starostka Anna Maria Cisintová /čítaj Anna María Čízinteová) za pravicovú vládnu strana Liga sa v poslednom čase opakovane dostáva do centra pozornosti. Starostka Cisintová /Čízinteová/  napríklad presadila napríklad zatvorenie moslimských modlitebných centier v meste s tým, že v nich bol ospevovaný fundamentalistický terorizmus. Počas Vianoc sa na proteste zhromaždilo 8 tisíc moslimov, ktorí skandovali: „Sme moslimovia a sme zároveň aj Taliani.“  

Na ostrove Guernsey v Lamanšskom prielive majú nezvyčajnú atrakciu, ktorá každého ochrancu zvierat najprv vydesí a potom zabáva. Alex Tiellesová chová vo výbehu koňa ktorý vyzerá ako mŕtvy alebo práve zomierajúci. Kôň stále bezvládne leží, často chrčí a chrápe. A celkovo vyzerá veľmi biedne. Jeho majiteľka musela prostredníctvom lokálnej facebookovej skupiny vysvetliť, že koníkovi Custardovi sa dostáva tej najlepšej starostlivosti a skutočne nie je mŕtvy, ani chorý - len veľa spí. O špecifickom koňovi vie aj miestna stanica ochrancov zvierat, kam často telefonujú vyplašení turisti a ochranári ich upokojujú, že kôň dostáva jedlo dvakrát denne a má k dispozícii neobmedzené množstvo sena. Majiteľka zvažuje aj informačné tabule pri výbehu.

Autorka: Barbara Štubňová, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame