Ufóni! Vitajte v Česku

Ufóni! Vitajte v Česku

Ak raz  mimozemšťania dorazia na Zem, a to konkrétne do Českej republiky, budú mať k dispozícii nové kontaktné centrum. Dobre ste počuli, naši susedia myslia na všetko. Viac nám povie Rado Tomeš:

EUROSKOP 10.08.2024 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Všetku podporu pre mierový kontakt s pozemšťanmi zastrešuje brnianska hvezdáreň. Vytvorili pre nich špeciálny mail, prostredníctvom ktorého sa môžu mimozemšťania vopred ohlásiť, pre pozemšťanov zas spustili špeciálny web, na ktorom môžu zaznamenať všetky zvláštne javy na nebi, vrátane UFO.  Je to vtipný nápad pracovníkov hvezdárne, ktorým chcú popularizovať vedu a najmä, zoznamovať veľkých aj malých pozemšťanov s vesmírom. Hvezdáreň vymenovala „Ambasádora Českej republiky pre vonkajší vesmír“  - stal sa ním vojenský bojový pilot Aleš Svoboda, ktorý sa ako záložný astronaut Európskej vesmírnej agentúry momentálne pripravuje na svoj vesmírny let. Podľa neho čaká všetkých zástupcov mimozemských civilizácií vo hvezdárni priateľské prijatie, wi-fi a vstup zadarmo. Ufóni budú mať bezplatné nielen vzdelávacie programy o vesmíre, ale aj vstupy na všetky kultúrne podujatia v areáli hvezdárne.

Britským vodárenským firmám hrozia pokuty v celkovej výške až 168 miliónov libier. Navrhuje ich regulačný úrad, ktorý zistil nadmerné úniky z čističiek odpadových vôd aj pravidelné vypúšťanie splaškov do riek a morí. Rozhodnutie prišlo v čase, keď britský vodohospodársky priemysel prísne kontroluje nie len nová labouristická vláda ale aj  ochrancovia prírody.  Je to zatiaľ najväčšia pokuta pre britské vodárne v ich histórií. A podľa  miestnych médií 168 miliónová sankcia nie je rozhodne posledná.
 
Holandsko má veľký záujem stať sa centrom Medzinárodnej agentúry pre výskum holokaustu. Holandská vláda tvrdí, že do roku 2035 bude prispievať na chod tejto agentúry sumou 300-tisíc eur ročne. Začiatkom augusta bola v mene niekoľkých krajín, medzi ktorými je aj Slovensko, podaná žiadosť o zriadenie tejto agentúry, vrátane výskumných pracovísk a inštitúcií. Ak Európska komisia schváli novú výskumnú inštitúciu tak vedecké konzorcium môže začať okamžite fungovať. Vedci by mohli začať výskumnú činnosť v januári 2025 symbolicky na  80 -te  výročie oslobodenia Osvienčimu. Hlavným poslaním Medzinárodnej agentúry pre výskum holokaustu je spoločný zber a výskum dát pretože hoci existuje veľa informácií o holokauste, ešte stále sú roztrúsené v tisíckach archívov, knižníc a múzeí.

Autorka: B. Štubňová; Číta: R. Tomeš; Foto: PIXABAY/marioschulz

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame