K veci: Obchodníci stanovili vybraným potravinám cenový strop

K veci: Obchodníci stanovili vybraným potravinám cenový strop

Hostia: Jana Venhartová (riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska) a Martin Krajčovič (predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu).

Viac ako 400 vybraným potravinám sa na najbližšie tri mesiace nemá zvyšovať cena. S iniciatívou prichádza osem obchodných reťazcov. Každá sieť si vybrala výrobky, ktorých cenu dokáže garantovať. Opatrenie začalo platiť dnes, výrobcovia potravín však namietajú, že stále nemajú k dispozícii kompletný zoznam potravín. Obchodníci sa zároveň s ministerstvom pôdohospodárstva vraj dohodli bez debaty s výrobcami. Na reťazce sa valí vlna kritiky za to, že umelo navyšovali ceny výrobkov. Obchodníci však tieto obvinenia odmietajú. Prečo teda prichádzajú s iniciatívou teraz bez predošlej debaty s potravinármi? Sú potravinári zabezpečení aj na prípadné ďalšie zvyšovanie výrobných nákladov? Budeme mať na pultoch dostatok potravín?

Na otázky budú odpovedať riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska Jana Venhartová a predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu Martin Krajčovič.

K veci 20.03.2023 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


230320_K VECI_Lukas.jpg

Moderuje: Lukáš Dzivý; Foto: PIXABAY/loufre

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame