K veci: Boss slovenských bossov sa pýta na slobodu

K veci: Boss slovenských bossov sa pýta na slobodu

Hostia: Miriam Gašparíková (tlačový odbor ministerstva spravodlivosti) a Ján Petrovič (portál Aktuality.sk).

Mikuláš Černák je prvým doživotne odsúdeným slovenským väzňom, ktorý má reálnu šancu dožiť svoj život na slobode. Rozhodne o tom trnavský Okresný súd, ktorý má na stole žiadosť o jeho podmienečné prepustenie. Niekdajší boss bossov, ktorý sa priznal k účasti na dvojcifernom počte vrážd, hovorí, že minulosti sa postavil čelom. Mimo väznice chce podnikať a venovať sa mládeži, na čo má podľa psychológov, psychiatrov ale aj šéfa leopoldovskej väznice reálne predpoklady. Kto je Mikuláš Černák? Je tým istým človekom, ako Mikuláš Černák z deväťdesiatych rokov? Čo musel splniť, aby vôbec mohol požiadať o podmienečné prepustenie? A do akej miery na to môže prihliadať súd?

Opýtame sa Miriamy Gašparíkovej z tlačového odboru ministerstva spravodlivosti a novinára z portálu Aktuality.sk Jána Petroviča.

Bonusová verzia s rozšíreným rozhovorom:

K veci 02.05.2024 - Bonusová verzia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Základná verzia odvysielaná v Rádiu Slovensko:

K veci 02.05.2024 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


20240205_cernak_sud_06039335_TASR.jpg

Na snímke odsúdený Mikuláš Černák prichádza na súd v Piešťanoch 2. mája 2024. Okresný súd Trnava v Piešťanoch rozhoduje v trestnej veci odsúdeného Mikuláša Černáka o návrhu na podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody.

240502_K-veci_Sima.jpg

Moderuje: Simona Beňová; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame