Bodka nie je definitíva

Bodka nie je definitíva

Aj dnes máme pre vás poviedku, ktorú sme napísali spolu s umelou inteligenciou. Simona Karátová z Lučenca nám poslala týchto 10 slov: palica, jahoda, vysvedčenie, snowboardistka, kužeľ, osvetlenie, Ján, cibuľa, kľúčenka a bodka. Jej poviedku Bodka nie je definitíva číta Přemysl Boublík.

Bodka nie je definitíva Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Simona Karátová, Lučenec. 10 slov: palica, jahoda, vysvedčenie, snowboardistka, kužeľ, osvetlenie, Ján, cibuľa, kľúčenka a bodka.

Bodka nie je definitíva

Ján pozeral na svoje elektronické vysvedčenie a jeho pohľad uviazol na jednej zlej známke. Test z matematiky ho trápil viac, než by mal. Vypol notebook a rozhodol sa ísť von. Ulice sa pomaly ponárali do večerného osvetlenia, a tak zamieril do neďalekej kaviarne.

Sadol si k oknu a objednal si kávu. Z vedľajšieho stola sa ozvalo: „Ahoj, vyzeráš, že ťa niečo trápi.“ Dievčina, ktorá si práve užívala veľký kopček jahodovej zmrzliny, sa naňho usmiala.

Ján krátko zaváhal, ale potom ukázal na displej svojho telefónu. „Nevydarilo sa mi to. Jedna známka všetko pokazila.“

Dievčina Eva mu s úsmevom povedala: „To je len bodka v celom tvojom živote. Nič definitívne. Nemal by si nad sebou lámať palicu kvôli jednej chybe.“

Začali sa rozprávať o tom, ako každý z nás má v živote ťažkosti. Eva mu porozprávala o zlých dňoch v práci, no teraz si užívala večer. Vedľa nej na tanieri ležal sendvič s kúskami cibule, čo Jánovi pripomenulo, že život je plný kontrastov.

Keď kaviareň zatvárala, Eva ukázala na svoj malý kužeľ na kľúčenke. „Som snowboardistka. Každý pád je nový začiatok,“ povedala romanticky.

Ján odchádzal s pocitom, že jeho problém nebol taký veľký. Bodka v jeho vysvedčení už nebola koncom, ale novou šancou.

Číta: Přemysl Boublík; FOTO: freepik/standret

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame