Ťažké rozhodnutie

Ťažké rozhodnutie

Aj dnes pokračujeme ďalším príbehom, ktorý v spolupráci s vami vytvorila umelá inteligencia. 10 slov nám poslal Jakub Takáč z Ružomberka. Boli to tieto: spúšťať, lano, vrúbky, piškóta, vedel, politika, vretenica, kanárik, streda a nechať. Poviedku Ťažké rozhodnutie číta Přemysl Boublík.

Ťažké rozhodnutie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jakub Takáč, Ružomberok. 10 slov: spúšťať, lano, vrúbky, piškóta, vedel, politika, vretenica, kanárik, streda a nechať.

Ťažké rozhodnutie

David kráčal hustým lesom, v ruke pevne zvieral hrubé lano s jemnými vrúbkami. Je streda večer, tma sa pomaly vkráda medzi stromy, a on vie, že už to nemôže nechať tak. Príliš sa zaplietol. Hlavou mu bežia myšlienky na špinavú politiku, do ktorej sa nedobrovoľne dostal. Na čo sa to vlastne dal?

Priblížil sa k starej chatke. Na stole vo vnútri leží tanier so zvyškami piškóty. Vedľa je rozhádzaný papier s nápisom „Spúšťať“. Kanárik sa nervózne schúlil v rohu klietky, akoby cítil, že niečo nie je v poriadku. David cítil to isté.

S trasúcimi rukami začal viazať lano na trám, keď v tom zaznelo tiché ťukanie na dvere. Otočil sa a vo dverách stál Daniel, starý známy. Jeho pohľad bol prázdny, chladný. Vretenica prebehla po podlahe a zmizla.

„Zastav to, David,“ povedal Daniel. „Nemusíš to urobiť. Ale ak to necháš tak, nezabudni – nemôžem ti pomôcť.“

David už vedel, čo sa deje. Daniel neprišiel, aby pomohol. Bol nepriateľom. Cítil, ako sa všetko okolo neho sťahuje. Lano mu stále viselo v rukách, ale musel sa rozhodnúť. A vedel, že nemá veľa času.

Číta: Přemysl Boublík; FOTO: pixabay/jhenning

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame