Intuícia

Intuícia

V spolupráci s umelou inteligenciou už druhý týždeň vytvárame Nekonečné príbehy. Stále nám môžete posielať 10 ľubovoľných slov, prídavných mien, častíc, citoslovcí a možno aj z vašej desiatky umelá inteligencia vytvorí poviedku. Tá dnešná sa volá Intuícia a 10 slov nám poslala Petra Lenártová zo Serede. Boli to tieto: motýľ, dlhy, espresso, konzistentný, vrecúško, lyžica, jemné, kar, kvetinová, mlieko. Číta Lucia Vráblicová.

Intuícia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Petra Lenártová, Sereď. 10 slov: motýľ, dlhy, espresso, konzistentný, vrecúško, lyžica, jemné, kar, kvetinová, mlieko.

Intuícia

V malom mestečku, kde každý pozná každého, zasiahla smrť jedného z najvplyvnejších mužov. Polícia prípad uzavrela ako nehodu, ale vyšetrovateľka Laura tušila, že niečo nesedí. Všetko bolo až príliš konzistentné, bez náznaku náhody. Jej intuícia jej šepkala, že za touto smrťou sa skrýva viac.

Keď Laura začala vyšetrovať, stretla muža, ktorý bol zosnulému blízky. Pri ich stretnutí v kaviarni, kde sa miešala vôňa espressa a rozhovor o starých dlhoch, jej muž podal malé vrecúško s bielym práškom. „Našiel som to u neho,“ povedal. Laura sa naňho pozrela – niečo na ňom jej nesedelo.

Miešala svoju kávu lyžicou a spomenula si, že ten muž vždy pil len mlieko – presne ako tí, ktorí sa obávajú otravy jedlom. Intuícia jej opäť napovedala, že pred ňou sedí človek, ktorý niečo skrýva.

Ako Laura postupne odhaľovala pravdu, zistila, že zosnulý muž mal veľa nepriateľov a obchodoval s nelegálnymi kvetinovými extraktmi. Pri každej stope, ktorú našla, sa pred ňou objavil obraz tajomného motýľa, akoby jej ukazoval cestu k odhaleniu.

„Nejaké zaujímavé detaily?“ spýtala sa ho, jej hlas bol pokojný, no v očiach jej horelo podozrenie. Muž sa neisto usmial a jeho ruka sa jemne zatriasla. Stále ju však niečo ťahalo za nos – intuícia, ktorú nikdy neignorovala.

Nakoniec jej všetky dôkazy začali smerovať k nemu – človeku, ktorý mal zosnované všetko. To, čo malo byť obyčajným karom, sa ukázalo ako vražda so zámerom umlčať nebezpečného svedka. Laura vedela, že jej intuícia ju nikdy nesklamala.

Číta: Lucia Vráblicová; FOTO: freepik

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame