Strašná dovolenka

Strašná dovolenka

Dnešných 10 slov pošepol umelej inteligencii Vlado Semančík zo Skalice, a tak vznikla poviedka s názvom Strašná dovolenka. Tie slová boli: azda, výrazy, jačmeň, úlohu, dieťa, dám, nespavosť, snáď, podrobne a kaviareň. Číta Přemysl Boublík.

Strašná dovolenka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vlado Semančík, Skalica. 10 slov: azda, výrazy, jačmeň, úlohu, dieťa, dám, nespavosť, snáď, podrobne, kaviareň

Strašná dovolenka

Celý rok som plánoval dovolenku. Všetko som si podrobne pripravil – od kufrov až po trasu. A čo sa mohlo pokaziť? Snáď úplne všetko! Prvý problém nastal, keď sme sa rozhodli zastaviť v malej kaviarni pri ceste.

Vyzerala nevinne, ale privítali nás ľudia s najdivnejšími výrazmi tváre, akoby sme tam nepatrili. Barman sa poškrabal na oku, kde mal podozrivý červený fliačik. „To nič, to len jačmeň,“ zamumlal, ale mne to pripadalo, akoby mal začať rozprávať o kliatbe, ktorú sme práve prebudili.

Rýchlo sme zaplatili a vybehli von. „Azda sa to prelomí,“ utešoval som sa. Naša GPS sa zbláznila a odviedla nás do lesa, ktorý vyzeral ako z hororu. Dcérka aj žena začali panikáriť, a úlohu záchrancu som musel zobrať na seba. „Dieťa moje, len pokoj,“ vravel som im, ale úprimne, mal som z toho miesta hrôzu aj ja.

Dám všetko za to, aby sme sa dostali späť na hlavnú cestu,“ povedal som si. Ale každá ďalšia minúta v tejto pustine mi len prehlbovala nespavosť a napätie. A potom – motor vypol.

Vtedy som si všimol pohyb v spätnom zrkadle. Srdce mi začalo búšiť. Otočil som sa a...

Stál tam barman z tej kaviarne, s rovnakým červeným okom. Prišiel s úsmevom na tvári, vyťahoval mobil a povedal: „Zabudli ste tu peňaženku. A mimochodom, navigácia nefunguje, lebo tu nie je signál. Potrebujete mapu?“

Číta: Přemysl Boublík; FOTO: freepik

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame