Rádiovíkend 21.10.2023 - pozvánky

Rádiovíkend 21.10.2023 - pozvánky

21. 10.

Kráľovstvo svetlonosov

Príďte dnes vytvoriť kráľovstvo svetlonosov a vychutnať si čarovnú jesennú atmosféru na Trenčianskom hrade. Okrem spoznávania histórie v rámci hradných okruhov pripravili aj jesenné aktivity pre celú rodinu. V hlavnej úlohe budú tentokrát tekvice, z ktorých si môžete spolu s vašimi deťmi vyrobiť originálneho svetlonosa-maskota jesene, ktorý bude mať tú česť strážiť a zdobiť Trenčiansky hrad. Spoločne si tiež vytvoríte strom prianí a budete spoznávať krásnu prírodu na hrade prostredníctvom pracovných listov. Pre najmenších pripravia jesenné omaľovánky a tiež malé prekvapenie pre všetky usilovné deti. Počet tekvíc je limitovaný, preto neváhajte a príďte si vybrať tú svoju čo najskôr, prípadne si môžete priniesť aj vlastnú. Tekvičky sa začnú vyrezávať od 12:00 a všetky potrebné pomôcky na vyrezávanie vám radi zapožičajú.

--

Medzinárodný deň archeológie

... majú pre vás dnes od 10:30 do 17:00 v Etnografickom múzeu v Martine. Viac o turčianskych hradoch sa dozviete počas komentovanej prehliadky výstavy Hrady Turca, rozpovedia Vám príbeh Blatnického meča, život v stredoveku Vám priblíži prednáška a s hrnčiarom si budete môcť vyskúšať výrobu stredovekej keramiky.

--

22. 10.

Výstup na Kyjov

... sa začína zajtra so zrazom na námestí Sv. Anny vo Vinnom o 8:00. Čaká na Vás prevýšenie 682 metrov a trasa Klokočov, Babej, hrob partizánov a Kyjov.

--

Jesenný bikerfest

Klub turistov Víkend v Košiciach a Mestské lesy Košice majú pre vás zajtra jubilejný - 10. ročník podujatia - 1. Jesenný bikertest. Miesto štartu: Vonkajší červený breh č.4 na Urbánkovej. Prezentácia bude od deviatej na mieste štartu a intervalový štart jednotlivcov sa začína o 10:30.

--

39.ročník Sherpa Rallye

... je súťažou horských nosičov. Pozrieť a povzbudiť ich môžete prísť už zajtra od 11:00. Trasa vedie z Popradského plesa na Chatu pod Rysmi. Záujemcovia si zasúťažia v kategóriách muži/veteráni 60kg, ženy 20kg a Bejby rallye

--

Modro-žltá túra

... pokračuje zajtra ďalším zaujímavým miesto na Slovensku. Pokračuje organizátor Martin Bednárik.

Modro-žltá túra Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

25.10.

Odhalenie pamätníka značkárom

Klub Slovenských turistov na stredu pripravuje slávnostné odhalenie pamätníka značkárom pri príležitosti 150. výročia vyznačenia prvej trasy na území Slovenska. Stretnete sa o 13:00 na Sitne.

--

26.10.

Sobášny palác v Bytči

... ponúka v piatok Tajomstvo krypty. Viac povie Magdaléna Lacková z Považského múzea v Žiline.

Sobášny palác v Bytči Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

fotka do pozvánok 21 10 2023.jpg

Autor: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame