Rádiovíkend 2.12.2023 – pozvánky

Rádiovíkend 2.12.2023 – pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody (aj virtuálne). Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

sobota 2.12.2023

165. ekopodujatie

... bude dnes o 17:00 v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Aby ste si zimu naplno a hlavne bezpečne užili, je dobre vedieť, ako by sme sa mali v extrémnych zimných podmienkach správať a na čo si máme dávať pozor. Ako nám môže lavínový batoh zachrániť život a ako sa orientovať v lavínových správach či ako riešiť podchladenie v horách. Práve to a mnoho ďalších užitočných informácií sa dozviete od skúsených záchranárov Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby.

Svet a my

... je názov premietania, ktoré sa začína dnes o 17:00 v dome kultúry Samka Dudíka v Myjave. Na programe budú štyri prezentácie. Bohuš Lupták povie o jeho ceste na starej Jawe z Osádky do Arménska, Peter Tomiš o trekoch v Južnej Kalifornii, Dušan Klasovitý prejde marockými púšťami na motorkách a Rado Hyža Vám ukáže vysoké hory Tadžikistánu.

Ozdobme si stromček

V Etnografickom múzeu v Martine majú pre vás dnes od 11:00 do 16:00 tvorivé dielne, kde si spolu vyrobíte pekné papierové ozdoby na vianočný stromček.

Od Gemera po Andy

... je horský festival expedície, ktorý dnes od 11:30 organizuje Klub slovenských turistov. Návštevníci virtuálne spoznajú medvedie chodníky na Gemeri, prejdú púť do Santiaga de Compostela, katalánske Pyreneje, najvyššie štíty Bulharska a Slovenska, írske kopce, kaňony amerického štátu Utahu, argentínske Andy, najvyššie končiare a dvetisíc kilometrov dlhú českú hranicu. Podujatie sa bude konať na Fakulte informatiky pri Veľkom Draždiaku v Bratislave-Petržalke do 19:30. Zajtra plánujú túru, bližšie informácie povedia dnes počas premietania.


sobota 2.12.2023 - nedeľa 3. 12.2023

Potulky mestom Košice

... pokračujú dnes a zajtra. Viac povie turistický sprievodca Milan Kolcun.

Potulky mestom Košice Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potulky mestom Piešťany

V Piešťanoch majú pre Vás od tohto víkendu až do Vianoc komentované prehliadky. Viac povie Tatiana Nevolná z OOCR Rezort Piešťany.

Potulky mestom Piešťany Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mikulášsky beh nádeje

Bežecká trať v tvare nekonečna, ktorá má takmer 2 kilometre bude ústrednou myšlienkou druhého ročníka behu nádeje už budúcu sobotu 9. decembra. Pripravil ho kolektív základnej školy Vsevoloda Čechoviča spolu s amatérskym bežeckým klubom vo Veľkom Krtíši. Výťažok z tohto podujatia poputuje onkologicky chorým deťom. Viac povie členka občianskeho združenia Bežci Vé-Ká Andrea Gyorgová.

Mikulášsky beh nádeje Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zima_IMG_20210109_133123.jpg 

Autor: Ladislav Eliaš; Foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame