Rádiovíkend 30.12.2023 – pozvánky

Rádiovíkend 30.12.2023 – pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody (aj virtuálne). Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

30. 12. 2023

Komentované prehliadky v Etnografickom múzeu v Martine

... sa začínajú dnes o 10:30 a 14:30. Lektorka vás bude sprevádzať národopisnou expozíciou, ktorá pozostáva z troch častí -– Človek a pôda, Človek a materiál, Človek a odev, a aktuálnymi výstavami Hrady Turca a Dotyky s ľudovou kultúrou.

--

Pastierske hry vianočné

... sa začínajú dnes o dvanástej v obci Lom nad Rimavicou. Pokračuje Gabriela Kováčiková zo Stredoslovenského osvetového strediska

Pastierske hry vianočné Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

31. 12. 2023

38. ročník silvestrovského výstupu na Veľkú Vápenicu

... sa koná zajtra, pokračuje Jozef Fiľo:

38. ročník silvestrovského výstupu na Veľkú Vápenicu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

Silvestrovský výstup na Ľadoňhoru

František Žabka zo Šport klubu turistiky Kysucké Nové Mesto:

Silvestrovský výstup na Ľadoňhoru Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

6. 1. 2024

48. ročník výstupu na Čipčie

... sa koná 6. januára, pokračuje Barbora Kopplová, predsedníčka KST Turie

48. ročník výstupu na Čipčie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

Trojkráľový výstup na Zobor

... organizuje Klub turistov Šurany už po trinástykrát. Východiskový bod je v Nitre pri Liečebnom ústave Zobor, kde sa nachádza i parkovisko. Odchod bude o 9:00. Doprava je individuálna. Od ústavu pôjdete modrou turistickou značkou popri Svoradovom prameni do Sedla pod Zoborom. Ďalej k Pyramíde, odkiaľ je pekný výhľad na Nitru a okolie. Zostúpite späť do Sedla a červenou značkou vystúpite na vrchol Zobor. Čistý čas túry je takmer tri a pol hodiny.

--

5. – 7. 1. 2024

Vtáčia hodinka

Slovenská ornitologická spoločnosť organizuje 5.-7.januára po prvýkrát na Slovensku Vtáčiu hodinku – v zahraničí veľmi obľúbený formát sčítania vtáctva na zimných kŕmidlách. Ornitológovia pozývajú k účasti širokú verejnosť. Hoci ide o vedecký výskum, zúčastniť sa ho môže úplne každý bez predchádzajúcich skúseností. Princíp sčítania spočíva v tom, že počas jednej celej hodiny sledujete, aké vtáky prilietajú na kŕmidlo, a výsledky zapíšete do jednoduchého online formulára. Zvolíte si také miesto, na ktorom radi strávite hodinu pozorovaním vtákov. Najlepšie je z tepla domova sledovať kŕmidlo pravidelne zásobené kvalitnou a rozmanitou stravou. Môže to však byť aj v záhrade, na balkóne, v parku, na sídlisku, či v lese. Pre jednotlivé pozorované druhy vždy zapíšete najvyšší počet naraz pozorovaných jedincov.

1703703850300.jpg

Autor: Ladislav Eliaš FOTO: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame