Rádiovíkend 24.2.2024 – pozvánky

Rádiovíkend 24.2.2024 – pozvánky

24. - 25. 2.

65. ročník Memoriálu 24 padlých hrdinov SNP

... odštartuje tento víkend v areáli bežeckého lyžovania Štrbské Pleso. Program preverí pretekárov v obidvoch bežeckých disciplínach. Dnes sa uskutočnia preteky FIS s intervalovým štartom klasickou technikou. Ráno o 9:15 sa na štart postavili ženy a staršie dorastenky, ktoré odbehnú 10 kilometrov a po nich o 10:00 vyštartujú muži a starší dorastenci na 10 kilometrovú trať. Popoludní budú pokračovať preteky Pohára Zväzu slovenského lyžovania súťažami žiakov v dĺžkach 2 - 5 kilometrov klasickou technikou. V nedeľu odštartujú pretekári ďalšie kolo FIS. Ženy od 9:15 pobežia 10 kilometrov a muži neskôr taktiež 10 kilometrov, všetci voľnou technikou s intervalovým štartom. Organizácia medzinárodných pretekov si vyžiada aj niekoľko obmedzení. Trate FIS vo Furkotskej doline budú dnes pre verejnosť uzatvorené od rána do 15:00 a zajtra od rána približne do 12:00. Po uvedenom čase môžu návštevníci využiť trate až do západu slnka. Počas pretekov bude pre verejnosť prístupný iba 500 metrový okruh na Mlynickej lúke. Organizátori prosia o rešpektovanie pokynov organizátorov a všetkých fanúšikov bežeckého lyžovania pozývajú vychutnať si atmosféru medzinárodných pretekov.

--

25. 2.

Modro-žltá túra

... pokračuje zajtra v Lamači. Ďalšiu turistickú trasu pre vás pripravil Martin Bednárik.

Modro-žltá túra Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Medzinárodný deň turistických sprievodcov - So sprievodcom do raja

Zajtra sa v rámci medzinárodného dňa turistických sprievodcov koná komentovaná túra s názvom So sprievodcom do raja. Čaká na Vás trasa: Stratená - Havrania skala a späť čo je približne na 3 hodiny.
Zraz o 9:00 na autobusovej zastávke v Stratenej. Záujem je potrebné nahlásiť vopred na email matej.pisarcik@npslovenskyraj.sk.

Do 25. 2.

Jarné prázdniny na Mohyle

... môžete zažiť ešte dnes a zajtra. Pútavé scénické prezentácie vás vtiahnu do životného príbehu nášho najväčšieho Slováka. Inšpirujte sa myšlienkami Milana Rastislava Štefánika platnými aj dnes. V areáli Bradlo, priamo pod Mohylou M.R. Štefánika nájdete Infobod Bradlo - turistické centrum, ktoré skrýva viac, ako očakávate.

--

Do 29. 2.

Zimná výzva pre turistov v Trnavskom kraji

... je akcia, do ktorej sa môžete zapojiť do konca tohto mesiaca. Pokračuje Petra Hencelová

Zimná výzva pre turistov v Trnavskom kraji Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Zrušené Krňačky v Jasnej

Plánované podujatie Medzinárodné preteky na Krňačkách - 5. ročník o Veľkú cenu Jasnej, ktoré sa mali konať v týchto dňoch v stredisku Jasná, Chopok - juh, sa z dôvodu nepriaznivých poveternostných a snehových podmienok neuskutoční.

--

Kedykoľvek

Prechádzka na Dedečkovu chatu

Ak ste plánovali prísť na spomínané Krňačky a máte chuť na nenáročnú prechádzku s peknými výhľadmi na Nízke Tatry, skúste tip od starostu obce Bystrá – Martina Albertyho.

Prechádzka na Dedečkovu chatu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame