Rádiovíkend 25.05.2024 – pozvánky

Rádiovíkend 25.05.2024 – pozvánky

25. 05.

Deň koňa

... sa aj tento rok bude konať v kúpeľnom areáli v Kováčovej. Pozrieť si môžete súťažné disciplíny - záprah slalom cez prekážky, rýchlostná - záprahy dvojice, práca s klátom či silová disciplína v páre. Budú aj detské atrakcie, vozenie v koči či remeselné stánky. Začiatok záprahových pretekov v Kováčovej je dnes o desiatej hodine.

--

26. 05.

Polomy pod Dúžnikom

Turisti zo Zabudišovej a obec Ivanovce vás srdečne pozývajú na turistiku už zajtra 26.mája do Polomy pod Dúžnikom, kde si uctia zostrelených rumunských letcov z 2.sv.vojny. Zraz účastníkov je o 12:00 v Zabudišovej časť Barina a 12:30 v Ivanovskej doline.

--

Modro-žltá túra

... pokračuje zajtra. Hovorí organizátor Martin Bednárik.

Modro-žltá túra Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

31. 05. – 02. 06.

Víkend otvorených parkov a záhrad

Od piatka do nedele sa vo viacerých častiach Slovenska koná Víkend otvorených parkov a záhrad. Parky a záhrady často predstavujú nedostatočne využívaný potenciál mnohých miest a obcí a preto sa prostredníctvom tohto, čoraz viac obľúbeného podujatia, Národný Trust n. o. snaží upozorniť na potrebu ich ochrany a udržateľného využívania. Do podujatia sa už tradične zapája aj záhrada Slovenského múzea ochrany príroady a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Dozviete sa o jej histórii, o histórii múzea i o význame environmentálnej funkcie vegetácie v urbánnom prostredí.

--

01. – 02. 06.

Trnavská 100

Budúci víkend sa koná 51. ročník diaľkového turistického pochodu Trnavská stovka - 100 km NON STOP pochod hrebeňom Malých Karpát za 24 hodín. Hlavná 100 kilometrová trasa vedie z Bratislavy, cez Pezinskú Babu, Obec Bukovú , najvyšší bod je Veľká Vápenná vo výške 752 m.n.m a celkové prevýšenie na trase je 3300 metrov. Štart je individuálny, budúcu sobotu na Bratislavskej hlavnej stanici v čase od 5:00 do 8:00 hodiny ráno. Registrácia je už tradične pod Kamzíkom od 6:00 pri stánkoch. Cieľ je v Brezovej pod Bradlom, do 9. hodiny v nedeľu, v rekreačnom stredisku Matejková. Absolvovať môžete aj kratšie trasy – od 26 km do 65 km, alebo nočnú romantickú trasu 35 km.

--

01. 06.

Medzinárodný deň detí na Slanickom ostrove umenia

Dobrodružná výprava za umením, zábavou a poznaním sa začína budúcu sobotu o desiatej v prístave č. 2 v Slanickej Osade.

--

Detská železnica Košice v Levoči

Zažite jeden deň s Detskou železnicou Košice v Levoči očami detí s bohatým programom, retrovlakom Klubu historických koľajových vozidiel a oslávte 130 rokov od vzniku trate Spišská Nová Ves - Levoča. Čaká vás aj vyhliadka z veže Baziliky sv. Jakuba, klietka hanby či historická radnica

--

Cyklotúlačky po Žitnom ostrove

... má pre Vás Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj zážitkov už budúcu sobotu. Viac povie Martin Palkovič.

Cyklotúlačky po Žitnom ostrove Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Splav Cirochy

Ak patríte k skúsenejším vodákom, môžete si na budúcu sobotu naplánovať splav Cirochy. Ako hovorí Dušan Reiser, Cirochu nemožno splavovať hocikedy, tak to treba využiť:

Splav Cirochy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Začiatok splavu Cirochy bude na budúcu sobotu pod priehradným múrom Stariny o 10:00.

IMG_20180513_182851.jpg

Autor: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame