Na Tri koruny v Pieninách

Na Tri koruny v Pieninách

Ak sa človek vyberie prvýkrát do Pienin, tak asi prvým cieľom budú Tri koruny. Kopec je na poľskej strane, hneď za Dunajcom, cez ktorý vedie lávka z Červeného Kláštora. S riaditeľom Správy Pieninského národného parku Vladimírom Kĺčom sme si na nahrávku vybrali deň ešte pred turistickou sezónou a navyše so zamračenou oblohou. V taký deň nechodí na trasu veľa nadšencov, ale aj tak bol môj sprievodca prekvapený, ako málo ľudí sme stretli na miestach, kde sa zvyčajne čaká v rade. Hneď za Dunajcom je poľská obec Nižné Šromovce, kde začíname kráčať po žltej značke. Čoskoro nás dovedie do dolinky so skalnými stenami po oboch stranách chodníka a s potokom.
 
Na Tri koruny v Pieninách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Z Červeného Kláštora od lávky cez Dunajec to na Tri koruny trvá dve hodiny.

Texty k foto (autorka: Sylvia Hoffmannová):
Snímky 1-3 – Chodník od poľskej obce Nižné Šromovce (Sromowce Niźne) po žltej značke do sedla Szopka. Nižné Šromovce od Červeného Kláštora oddeľuje len Dunajec.

Snímka 4 – V sedle Szopka.

Snímky 5-6 – Stretávame prvých troch turistov. Lavičky slúžia nielen na oddych, ale aj na čakanie v rade. V turistickej sezóne zvyčajne musíte stáť v zástupe, kým sa dostanete na vrchol Troch korún.

Snímky 7-8 – Záverečný úsek chodníka na vrchol Troch korún je jednosmerný.

Snímka 9 – Vrchol Troch korún.

Snímky 10-13 – Výhľady z Troch korún.

Snímka 14 – Pohľad z Troch korún na Červený Kláštor (od Dunajca vľavo) a na poľskú obec Nižné Šromovce.

Snímka 15 – S Vladimírom Kĺčom na vrchole Troch korún.

Snímky 16-17 – Zostup z Troch korún.

Snímka 18 – Z obce Nižné Šromovce (Sromowce Niźne) trvá trasa na Tri koruny a späť (rovnakým chodníkom) bezmála 3,5 hodiny. Nám to trvalo viac, keďže sme nahrávali, pozorovali vtáky a fotografovali.

Galéria

Snímka 3.jpg Snímka 1.jpg Snímka 4.jpg Snímka 5.jpg Snímka 2.jpg
Autorka: Sylvia Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame