Rádiovíkend 29.6.2024 – pozvánky

Rádiovíkend 29.6.2024 – pozvánky

27.6. – 8.9.

Výstava v Tihányiovskom kaštieli v Banskej Bystrici

Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici otvorilo včera v priestoroch Tihányiovského kaštieľa novú výstavu - Kvety podzemia a kvety púšte. Milovníci prírody, geológie a záujemcovia o fascinujúci svet sa tak môžu tešiť na množstvo rozmanitých minerálov. Tie budú v auguste doplnené o kaktusy a sukulenty, ktoré sú známymi obyvateľmi púštnych oblastí. Výstavu si môžete pozrieť do 8. septembra. Pokračuje kurátorka výstavy - Jaroslava Bobáková.

Výstava v Tihányiovskom kaštieli v Banskej Bystrici Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

30.6.

31. ročník cykloturistickej trasy Za Andy Warholom

... sa začína zajtra o 10:00 pred sochou Generála Svobodu. Majú pre vás dve trasy – 95 kilometrovú zo Svidníka cez Medzilaborce a späť alebo 70 kilometrovú zo Svidníka cez Mikovu a späť.

--

Cyklojazda v okolí Topoľčian

Zajtra si v okolí Topoľčian prídu na svoje všetci priaznivci cykloturistiky. Pokračuje organizátor podujatia Peter Gabaj.

Cyklojazda v okolí Topoľčian Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

5.7.

8. ročník Letného výstupu na Klenovú najvyšší vrch Brezovských Karpát

... sa koná v piatok s hromadným štartom o 8:30 z námestia v Brezovej pod Bradlom alebo individuálne z rôznych smerov. Stretnete sa na vrchole Klenovej medzi jedenástou až dvanástou.

--

6.7.

Túlačky Stolickými vrchmi

Klub Slovenských Turistov Hnúšťa má pre vás v sobotu o týždeň turistickú akciu Túlačky Stolickými vrchmi. Trasa: Kokava nad Rimavicou - Diel - Ďubákovo - Jasenica - Ďubákovo - Naučným chodníkom Ipeľ do Šoltýsky. Dĺžka trasy: 15 kilometrov. Odchod na akciu je o 7:00 spred nákupného strediska v Hnúšti.

--

Bežecké preteky v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke

Vychylovská osmička – Beh od stanice po stanicu, sú bežecké preteky, v ktorých si svoje sily zmerajú malí i veľkí. Beh robí jedinečným prostredie, v ktorom sa behá – Múzeum kysuckej dediny. Beh tak spája nielen bežcov ale aj milovníkov histórie. Pre bežcov a návštevníkov podujatia je pripravený taktiež pútavý sprievodný program a bohatá tombola. Podujatie sa koná budúcu sobotu.

--

Leto

Veľká pátracia súťaž pre rodiny

Čarovná krajina Haravara, ktorú dospelí poznajú ako Košický kraj, prichádza aj v sezóne 2024 s pátracou súťažou. Rodiny s deťmi môžu od júna pátrať po 45 pečiatkach, ktoré sú ukryté krížom-krážom po celom Košickom kraji. Umiestnené sú priamo v zapojených inštitúciách alebo vonku v prírode, v špeciálnych vtáčích búdkach.

--

Prehliadky Trnavy

V Trnave sa s príchodom letných prázdnin opäť začínajú konať bezplatné prehliadky mesta. Návštevníci môžu so sprievodcom absolvovať prehliadku najzaujímavejších pamiatok päť dní v týždni až do konca augusta. Začiatok je o o 10:30 pred mestskou vežou.

IMG_20190705_120357.jpg

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame